Jégkorong: a Debrecen elvitte a trófeát Csíkszeredából (GALÉRIA)

Szétlövések után vereséget szenvedett a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a Felcsík Közbirtokosságok-kupa harmadik, döntő jelentőségű, mérkőzésén a Debreceni HK-val szemben. A harmadik helyet a Gyergyószentmiklósi Progym hódította el, miután 5–4 arányban legyőzték a Bukaresti Steauát.

A Felcsík Közbirtokosságok-kupa záró és egyben mindent eldöntő találkozóját kivételesen nem Csíkkarcfalván, hanem Csíkszeredában rendezték meg félház előtt. A HSC Csíkszereda – Debreceni HK összecsapás volt a hazai gárda csapatbemutatója is egyben. A mérkőzés előtt éremátadásra került sor. A HSC Csíkszereda idegenbeli szurkolói, illetve a hazai szurkolók egy csoportja a játékosokat aranyéremmel díjazták a tavaly elvesztett román bajnoki cím kárpótlásául.

A mérkőzés jó iramban kezdődött. Az első nagy helyzetre három percet kellet várni, amikor Bíró Ottó kapu mögül visszatett korongját Bíró Gergő tűzte rá. A folytatásban is aktívabb volt a hazai csapat. A játék képével némileg ellentétben azonban a vendégek szereztek vezetést a 7. percben, amikor Dancsfalvi megkerülve a kaput kilőtte a rövid felső sarkat. A vendég vezetés nem tartott sokáig hiszen a tízedik percben Sjölund egyenlített emberelőnyben. A harmad utolsó tíz percére fokozódott az iram, de a gólok nem jöttek.

A második felvonást jobban kezdte a Debrecen. Köszönhetően annak is, hogy több mint egy percig kettős emberelőnyben játszhattak. Közel volt a HSC ahhoz, hogy ezt az emberhátrányt kapott gól nélkül hozza le, de egy megingást követően Okos lépett ki szembe Kozucchal és csak szabálytalan módon tudták megállítani a védők. Jöhetett a jogosan megítélt büntető, amit a sértett magabiztosan értékesített. A gólt követően magasabb fokozatra kapcsolt a hazai csapat és azonnal jött az egyenlítés. Egy újabb emberelőny és egy újabb Sjölund találat. A hátralevő percekben a HSC akarata érvényesült. Sok esetben kapujukhoz szegezték a vendégeket, de a gólok nem jöttek.

A harmadik harmadra nem tudtak felpörögni a csapatok. A tempó valamelyest visszaesett. Így nem csoda, hogy maradt a 2–2-es végeredmény. A végső győztes kilétéről szétlövések döntöttek. Ezen műfajban egy Ladányi találattal jobb volt a Debrecen és elhódította a trófeát.

EredményHSC Csíkszereda – Debreceni HK 2–3 (1–1, 1–1, 0–0, 0–1) – szétlövésekkel

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?