Arab sajtó: távozik a román válogatottól Victor Pițurcă

Teljesen váratlanul bejelentették, hogy a görögök elleni Eb-selejtezős meccs után távozik a nemzeti csapat éléről Victor Pițurcă szövetségi kapitány.

Az edző távozásáról elsőként a szaúdi média számolt be, miután megegyezett a Ittihad Jeddah nevű csapat vezetőségével. "Az Ittihad Jeddah az Ázsia Kupa után búcsú után felbontotta szerződését vezetőedzőjével, helyére pedig ideiglenesen Anwar Amrt nevezték ki. A Románia - Görögország mérkőzés után a csapat irányítását Victor Pițurcă veszi át" - írják az arab újságok.

Az 58 éves szövetségi kapitány 2011 óta dolgozik a román válogatott élén, vezetésével egyetlen világversenyre sem sikerült kijutniuk. A románok a 2014-es vb-selejtezősorozatban a második helyen zártak a csoportjukban, ám a rájátszásban kettős vereséggel alulmaradtak a Brazíliában a nyolcaddöntőig menetelő görög válogatottal szemben.

Pițurcă személye megosztotta a román szurkolókat, a szakembernek komoly összetűzése is volt a válogatott játékosaival, Adrian Mutu vezetésével néhányan kísérletet is tettek a leváltatására. Belekeveredett a Becali-féle bundabotrányba is, bűnpártolásért pedig tavaly egy év felfüggesztett börtönre ítélték.

Hároméves regnálása alatt tehát botrányok övezték munkásságát, ám hiába sikerült megszilárdítania pozícióját, a minden bizonnyal kiváló anyagi feltételeket kínáló szaúdi alakulat hívásának nem tudott nemet mondani. Arról, hogy ki lehet az új román szövetségi kapitány, egyelőre még nem szólnak a hírek.

A román csapat a 2016-os Eb-selejtezőben ismét összekerült a magyar válogatottal, a fogadóirodák szerint a görögök mellett a második legesélyesebb gárda a továbbjutásra. A vb-selejtezőben a magyarok sokáig a román csapat előtt álltak, ám a bukaresti 3-0-val megpecsételődött a sorsuk, míg Románia végül a pótselejtezőig jutott. A szeptember 7-i első fordulóban a románok Görögországba látogatnak, ahol legutóbb (tavasszal) 3-1-es vereséget szenvedtek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?