Bátran néz a kihívások elé a Progym Sport Klub

Az idény első meccseit játssza hétvégén a gyergyószentmiklósi Progym. A játékoskeret még alakulóban van, de a vezetőség a teljesítmény szempontjából egy jobb csapat összeállítását reméli.

Négy csapat, köztük a Progym Sport Klub vesz részt az augusztus utolsó hétvégéjére szervezett Felcsík Kupán, a jégkorong kedvelői három felkészülési mérkőzést láthatnak Csíkkarcfalván.

Jövés-menés Progym körben

Az új szezon indítása előtt, még a felkészülési időszak elején több játékos is bejelentette távozási szándékát: volt, aki külföldi munkára, mások eredményesebb csapatokhoz szerződtek le, mondta Kopacz Zoltán, a klub elnöke. Ugyanakkor jó hírekkel is szolgált, hiszen az eltávozott játékosok helyett sikerült újakat is leszerződni.

Az utolsó szezonban oly nagy hírnévre és gyergyói népszerűségre szert tett ukrán Vitali Kirichenko mellett a cseh Adam Vylíčil is a csapatot erősíti, ugyanakkor még két cseh hátvédet próbajátékra hívtak. Gyergyói szemmel nézve mégis csak a legnagyobb pozitívum, hogy a gyergyószentmiklósi Basilidesz Tibor, Mol Ligás játékos újra a Progym színeiben lép jégre.

Pénz beszél…

Ha a költségvetési keretet nézzük, a hazai csapatok közül csupán a Sportul Studențesc kullog a Progym mögött.

„Ha pénzügyi lehetősége engedi a klubnak, szeretnénk erősíteni, ám mindenképpen bizakodva állunk a jövő elé, és tudjuk, hogy nem lesz gyengébb csapatunk, mint a tavaly, sőt, amennyire már most meg tudjuk jósolni, jobb lesz a keret. Ez nyugtató a csapat számára ,de a szurkolók is ezt várják, ezt remélik tőlünk”, nyilatkozta Kopacz Zoltán elnök.

Hétvégén nem a győzelem a cél

„Meg kell érteniük a szurkolóknak is, egyelőre felkészülési mérkőzéseket játszunk és erre nagyon jó lehetőség a Felcsík Kupa. Az edzőnek meg kell találnia azokat a sorokat, melyekkel szeretne játszatni a mérkőzések során, tehát elsősorban azt kell kideríteni, hogyan erősítik egymást a játékosok. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk háromból hármat nyerni, de most nem ez a cél”, fogalmazott az elnök.

A Felcsík Kupa programja:

Augusztus 29. (péntek):

17 órától: Debreceni HK – Progym SK

20 órától: HSC Csíkszereda – Bukaresti Steaua

Augusztus 30. (szombat):

17 órától: Bukaresti Steaua – Debreceni H

20 órától: HSC Csíkszereda – Progym SK

Augusztus 31. (vasárnap):  

17 órától: Bukaresti Steaua – Progym SK     

19 órától: HSC Csíkszereda – Debreceni HK

Ülésezett szerdán a Román Jégkorong Szövetség

A szövetség döntései értelmében idén még két lejátszásra váró Románia Kupa lesz az év első felében: a 2013/2014-es szezonjának megmérettetéseire szeptember 10-14. között kerül sor Galacon, ezt követően a 2014/2015-ös szezonjának megmérettetéseire decemberben kerül sor Gyergyószentmiklóson. Ha a jelzett időpontokig a galaci illetve a gyergyószentmiklósi jégcsarnokok felújítási munkálatai nem fejeződnek, akkor a mérkőzések Brassóban lesznek megrendezve.

A Románia Kupa két csoportbeosztása:

1. csoport: HSC Csíkszereda, CSM Dunarea Galati, Progym SK.

2. csoport: Corona Brassó Wolves, Steaua Rangers, Sportul Studentesc.

A csoportok győztesei a döntőben játszanak.

A felnőtt bajnokság programja a MOL Ligás meccsek függvényében lesznek programálva. Az alapszakaszban 10 mérkőzésre kerül sor, egy mérkőzés hazai pályán és egy idegenben. Résztvevő csapatok: HSC Csíkszereda, CSM Dunarea Galati, Progym SK Gyergyószentmiklós, Corona Brassó Wolves, Steaua Rangers si Sportul Studentesc.

Kimaradt?