Lisickié a világ leggyorsabb szervája (VIDEÓ)

Történelmet írt Sabine Lisicki. A 24 éves német teniszező ugyan elveszítette az stanfordi keménypályás tornán az Ana Ivanovic elleni találkozót, de így is övé a dicsőség. Lisickié a leggyorsabb adogatás, labdája 210,8 kilométer/órás sebességgel repült.

A német sportoló a mérkőzést 7:6, 6:1-re elbukta, de rekordjára az egész világ felkapta a fejét. Lisicki nem győzte fogadni a gratulációt, a közösségi oldalát ellepték az üzenetek, nemcsak rajongók, hanem több teniszező is gratulált neki és persze ő sem ment el szó nélkül bombasztikus szervája mellett.

„Nos, megdöntöttem a világrekordot, enyém a leggyorsabb szerva..." – írta Lisicki a twitterre és egy fotót is mellékelt bizonyítékként, amelyen a 131 mérföld (210,8 km/óra) felirat látszik.

http://www.youtube.com/watch?v=PizO5XQRohw

A hölgyeknél az eddigi rekordot Venus Williams tartotta. Az amerikai teniszező a 2007-es US Openen érte el 207,6 km/órás rekordot. A két hölgy a férfiak mezőnyében nem lenne benne az első tízben. Az erősebbik nem jóval nagyobb erővel üti meg a labdát. A férfiaknál az ausztrál Samuel Groth tartja a csúcsút 263.4 km/órával.

A leggyorsabb női szervák

1. Sabine Lisicki (német) 210,8 km/óra
2. Venus Williams (amerikai) 207,6 km/óra
3. Serena Williams (amerikai) 207 km/óra
4. Julia Görges (német) 203 km/óra
5. Brenda Schultz-McCarthy (holland) 202.7 km/óra

Kimaradt?