Négy új idegenlégióst igazolt a HSC Csíkszereda

Két szlovák, egy cseh és egy svéd légióssal egyezett meg a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának vezetősége. Tapasztalt játékosokról van szó, akik hazájuk legmagasabb osztályában is bemutatkoztak már – közölte szerdán a klub.

Négy új játékos csatlakozik a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatához, miután a klub vezetősége megegyezett a sportolókkal. Ennek köszönhetően a hat légiós helyből már öt betöltődött.

Az új igazolások közül egyet nagyon nem kell bemutatni, Henrich Jabornikot. A 23 esztendős szlovák hátvéd neve ismerősen csenghet a csíki szurkolóknak, hiszen az elmúlt idényen a Dunaújvárosi Dab.Docler együttesét erősítette. A MOL Liga alapszakaszában 28 pontig vitte, míg a rájátszásban négy meccsen ugyanannyi pontot hozott össze.

Jabornik egyébként a felvidéki Szakolcán született, ahol profi pályafutása is kezdődött. Sorra ment a klub korosztályos csapatain, sőt a korosztályos válogatottakban is pályára léphetett. Három extraligás idény után igazolt Újvárosba, most pedig Csíkszeredába.

Szintén Felvidékről érkezik Michal Satek. A 27 esztendős csatár, akárcsak Jabornik, szakolcai nevelés. Ő is sorra járta a klub korosztályos csapatait. Három alkalommal hagyta el a Szakolcát, de mindannyiszor visszatért oda. A legutóbbi idényben 61 mérkőzésen 29 pontig jutott. A 2014/2015-ös szezon lesz a játékos első Szlovákián kívüli éve.

A hátvédsort hivatott erősíteni Petr Machacek is, aki a szlovák extraligás Besztercebányáról teszi át székhelyét Csíkszeredába. A 28 éves sportoló 142 cseh, 47 szlovák első ligás meccset tudhat a háta mögött. De megfordult a finn második vonalban (Mestis) is, ahol a KooKoo együttesét erősítette. A legutóbbi idényben, Beszterceányán, 58 mérkőzésen 20 pontig jutott. Az 179 cm magas és 84 kilós bekk hazája U18-as válogatottjának is volt tagja.

Az átigazolási kört a svéd Niklas Sjölund zárja. A 27 esztendős center a Timra csapatában kezdte el profi karrierjét. Szintén itt mutatkozott be az U18-as, illetve a SuperElit ifjúági bajnokságokban, majd ugyancsak a Timraban kapott lehetőséget a bizonyításra az SHL-ben. Sjölund viszont nem tudott megragadni az SHL-ben, végül Divízió I-ben (svéd harmadik liga) kötött ki. 

Játszott a Helsingborgsban, a Hudiksvallsban, a Kovlandsban és a Borlangeban. A legutóbbi szezont a svéd negyedik ligában kezdte, majd a norvég második ligában a Comet csapatában folytatta – itt 18 meccsen 40 pontig jutott – és a svéd harmadik ligában zárt a Nittorps IK-nál. A svéd Divízió I-ben meccs/pont mutatója van.

A klub vezetősége még nem fejezte be az átigazolásokat, hiszen egy hely még kiadó. Erre a posztra centert keresnek.

Kimaradt?