Andone: nagy meccs vár ránk. Ferguson: tiszteljük a CFR-t

A Bajnokok Ligája H csoportjának két veretlen csapata csap össze kedd este 21.45 órakor a kolozsvári Constantin Rădulescu-stadionban. A fellegvári alakulat idegenben, a Sporting Braga otthonában aratott szenzációs 2-0 arányú győzelmet, a Manchester United pedig a Galatasaray Isztambult verte meg 1-0-ra az első fordulóban.DSC02268

Andone: nem hiszem, hogy lekezelnek minket

Nagy meccs vár ránk, nagy meccs vár Romániára - mondta el Ioan Andone, a kolozsvári CFR 1907 trénere a mérkőzést felvezető hétfő délutáni sajtótájékoztatón. Hozzátette: ahhoz, hogy esélyük legyen a pontszerzésre, mindenképpen gólt kell szerezniük.DSC02263

Andone szerint szerint csapata félelem nélkül áll fell a Vörös Ördögök ellen. A vasutasok edzője rendkívül elismerően szólt Sir Alex Fergusonról, a Manchester United vezetőedzőjéről, aki korszakalkotó eredményekkel írta be magát az angol és az európai labdarúgás történelmébe. "Semmiképpen nem hiszem, hogy lekezelnének minket, egy olyan profi csapat, mint a Manchester nem tesz ilyet" - fogalmazott Andone azzal kapcsolatban, hogy az United a BL-ben bevett szokásoktól eltérően nem kívánt edzést tartani a fellegvári stadionban.

Ricardo Cadu, a vasutasok csapatkapitánya nem tart a Wayne Rooney-val való találkozástól. Szerinte a keddi vendégek mindenképpen a legesélyesebbnek számítanak a csoportkörből való kijutásra, de az utolsó percig küzdeni fognak.

A két csapat még sose mérte össze erejét, Pászkány Árpád együttese első, 2008-as BL-szereplésekor találkozott először angol csapattal. A Constantin Rădulescu-stadionban elért 0-0-as döntetlent követően a londoniak 2-1-re győztek a Stamford Bridge-en.

Ferguson: tiszteljük a CFR-t

DSC02265"Tiszteljük a CFR-t, hiszen láttuk a Braga elleni mérkőzésüket és azt is tudjuk, hogy kiverték azt az FC Baselt, amelytől mi tavaly kikaptunk" - bocsátotta előre Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője. Hozzátette: azért nem edztek Kolozsváron, mert ilyenkor már nem lehet semmilyen taktikát gyakorolni, ugyanis mindenki szemmel tartja őket. Ferguson szerint a vasutasok játékának kulcsemberei Sougou és Bastos, akikre kiemelten oda is fognak figyelni.

Johnny Evans, a Manchester hátvédje szerint ezen a szinten nem lehet szerencsés győzelemről beszélni, a CFR megérdemelten vihette haza a három pontot Bragából.

"A CFR továbbjutási esélyeit javítja, hogy már van három pontjuk. Lássuk, mi lesz holnap este. Ha a következő öt mérkőzésen sikerül még hét pontot szerezniük, akkor tovább is jutnak" - mérlegelte a kolozsváriak esélyeit Sir Alex Ferguson.

Kimaradt?