Az ausztrálok nemzeti hőse beismerte, hogy meleg

Az ausztrálok ötszörös olimpiai bajnoka, Ian Thorpe egy élő tévéműsorban coming outolt, a műsorvezető kérdésére megerősítette, hogy meleg. Az úszó korábban éveken át tagadta ezt – írja az Index.

A harmincegy éves Thorpe-nak Michael Parkinson műsorvezető tette fel a kérdést, mire a korábbi úszó zavarba jött, majd elismerte, hogy igazak a korábbi híresztelések. Az interjúban elmondta, korábbi depressziójában az is szerepet játszott, hogy éveken át tagadnia kellett szexuális irányultságát.

Thorpe néhány hónapja egy súlyos bakteriális fertőzéssel került kórházba, vállműtétje után fertőzés támadta meg, annak is megvolt a veszélye, hogy lebénul a bal karja.  Idén februárban elvonóra került, zavartan viselkedett Sydneyben, mások autójába akart beszállni, rendőrt hívtak rá. Akkor menedzsere, James Erskine úgy nyilatkozott, hogy Thorpe antidepresszánsokat és fájdalomcsillapítókat vett be, alkohol viszont nem volt a szervezetében.

Tavaly kiadott önéletrajzában az úszó bevallotta: még családja sem tudott arról, hogy évekig küzdött depresszióval. Thorpe 2006-ban vonult vissza, majd 2012-ben megpróbálkozott a visszatéréssel, de nem tudott bekerülni a londoni olimpiára utazó csapatba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?