Koszorúérműtétet hajtanak végre Jenei Imre legendás edzőn

Négy koszorúérműtétet hajtanak végre vasárnap Jenei Imrén, bukaresti Steaua és a román válogatott legendás edzőjén a kolozsvári szívsebészeten.emerich-jenei

A 75 éves Jeneit pénteken este szállították át Nagyváradról, mivel a múlt héten több alkalommal is fáradtságra és mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Csütörtökön már nem tudott részt venni a Bihar megyei labdarúgás fennállásának 110. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen. A váradi kórházban elvégzett vizsgálatok azt mutatták ki, hogy egyik koszorúere 100 százalékosan, a másik pedig 80 százalékosan dugult el és négy bypass műtétre van szüksége a vérkeringés optimális működéséhez.

Szombat reggel Jenei Imrét gyerekei is meglátogatták a kolozsvári Niculae Stăncioiu Szívsebészeten. Az idős szakember jó kedélyállapotban fogadta látogatóit, egy újságárustól sportlapokat vásárolt. „Aggodalomnak nem láttam nyomát, nyugodt volt, mosolygós” – mondta el a Ziua de Clujnak a lapárusító.szivsebeszet

Jenei kórházi beutalásában és a soron következő műtét lefolyásában Iuliu Mureşan, a bajnok CFR 1907 elnöke is közrejátszott. Az orvos végzettségű Mureşan saját elmondása szerint „néhány telefonhívással” járult hozzá ahhoz, hogy Jenei a legjobb ellátást kapja.

Viviana Cioringa szívsebész szerint a műtét akár négy órát is eltarthat, teljesen leállítják a vérkeringést annak érdekében, hogy az bedugult koszorúérdarabokat kicserélhessék. Statisztikai mutatók szerint egy ilyen beavatkozás sikerességi rátája 85 százalékos, viszont Jenei Imre esetében az előrehaladott kor miatt váratlan komplikációk jelentkezhetnek.

Kimaradt?