Pászkány Árpád eladta a Kolozsvári CFR-részvényeit

Még januárban lemondott a Kolozsvári CFR-ben birtokolt részvényeiről Pászkány Árpád, aki a csapat csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatóján ennek ellenére megerősítette, hogy továbbra is kész támogatni a fellegvári egyesületet. „Nagyon szép volt háromszor megnyerni a bajnokságot és háromszor magasba emelni a Román-kupát. Ezek után számomra a következő kihívást az jelenti, hogy az európai porondon is versenyképesek legyünk. Ehhez egy 25-30 milliós büdzsére lenne szükségünk, amit külső befektető nélkül nem tudunk előteremteni” – fogalmazott a CFR-t felfuttató kolozsvári üzletember, aki elmondta, reméli, hogy előbb vagy utóbb csak sikerül bevonni egy – nagy eséllyel arab – befektetőt.

Pászkánytól azt is megtudtuk, hogy a klubban birtokolt részvényeit átadta egy befektetőcsoportnak, amely vállalta, hogy a következő 10 évben működteti a csapatot. „Romániában bejegyzett vállakozásokról van szó, különböző területen - IT, ingatlan, mezőgazdaság - fejtenek ki gazdasági tevékenységet” - tette hozzá. A klub részvényei jelenleg 29 üzletember között oszlanak meg.

"Meg vagyok győződve, hogy Pászkány Árpád magánemberként vagy egyszerű szurkolóként ugyanúgy a csapat mellett fog maradni. Mint egy jó párkapcsolatban - a papír jelen esetben nem számit. Gadola pedig nem az az ember, akinek a neve légvárakat fémjelezne. Meg vagyok győződve arról, hogy jó irányba tereli, mint ahogyan eddig is tette, a csapat sorsát” – reagált a hírre Madarász Lóránt, a KVSC 1907 magyar szurkolói csoport vezetője.

A CFR fő szponzora a továbbiakban is az Energobit cégcsoport marad, amelynek elnöke Ștefan Gadola arról biztosította a vasutas szurkolókat, hogy a csapat a 2014-2015-ös évben is helyt áll a bajnokságban.

Iuliu Mureșan, a CFR elnöke megerősítette, hogy a befektetők előteremtették az év eleje óta felgyülemlett  tartozások kifizetéséhez szükséges 2 millió eurót és ezzel a CFR biztosan megkapja a jogot arra, hogy indulhasson az Európa-liga selejtezőiben, ahol a két évvel korábbi nagyszerű BL-szereplésnek köszönhetően kiemelt státust kap. 

Pászkány Árpád 2001-ben vásárolta meg a CFR 1907 Cluj részvényeit. A csapat akkor a román harmadosztályban játszott. 2004-től az élvonalban szerepelt a kolozsvári együttes, és 2008 után három alkalommal nyerte meg a román bajnokságot és a román kupát. A csapat legfényesebb európai sikerét 2012 decemberében érte el, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United otthonában sikerült győznie.

Kimaradt?