Női kézilabda BL: döntőben a címvédő Győr

Bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi fináléjába a címvédő Győri Audi ETO KC, miután a budapesti négyes döntő első elődöntőjében 29-26-ra legyőzte a dán Midtjylland csapatát.

MVM női BL, 1. elődöntő:

Győri Audi ETO KC-Midtjylland (dán) 29-26 (16-11)

gól: Görbicz 7/4, Kovacsics 5, Amorim 5, Bulatovic 4, Löke 3, Orbán 2, Bognár-Bódi 2, Korsós 1, illetve Groot 9 /4, S. Jörgensen 8, Jensen 3, Möller 3, Thorsgaard 1, L. A. Jörgensen 1, Trölsen 1

A két csapat előzőleg hatszor találkozott az európai porondon, a győriek négyszer, a dánok kétszer diadalmaskodtak. Az utóbbi három alkalommal rendre a magyar együttes győzött.

A Papp László Arénában nem volt telt ház, de így is 9000 néző várta a történelmi, első négyes döntőt. A BL-sorozat dalát a győri szurkolók egy csoportja kifütyülte, ily módon tiltakozva amiatt, hogy a podgoricai Milena Knezevic csupán két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, miután a középdöntőben lefejelte Görbicz Anitát, így pedig a Final Four záró napján már pályára léphet.

Gyors gólváltások és hibák jellemezték az első perceket, az ETO először a 7. percben szakadt el riválisától (5-3), mert feljavult a védekezése és a kapusteljesítménye is. A 12. percben, 7-4-nél időt kért az északiak edzője, mivel játékosai nem igazán tudták semlegesíteni a két lövőt, Amorimot és Bulatovicot.

Görbicz emberelőnyben hétméterest hibázott, de nem ijedt meg, és legközelebb is ő volt a végrehajtó, s találatával lett negyedóra elteltével 9-5 az állás. Változatlanul a győriek akarata érvényesült, fokozatosan nőtt a különbség. A 25. percben, 14-8-nál megint időkérésre kényszerült a Midtjylland, amely aztán a szünetig élt az Amorim kiállításából adódó előnnyel.

A második félidő kimaradt ETO-helyzetekkel indult, miközben a dánok háromszor is betaláltak. Következett a győri időkérés, majd az ötperces gólcsendet Görbicz törte meg büntetőből. Amorim külön őrzőt kapott, emiatt akadozott a támadójáték, ugyanakkor a vendégektől szinte csak Groot és Stine Jörgensen jelentett veszélyt Lunde kapujára.

Ahogy azonban ismét jól zárt a győri védelem, visszaállt a szünetbeli különbség (23-18). Később Görbicz megint hétméterest hibázott, de Lunde és Bulatovic átlendítette a hazai csapatot a nehéz szakaszon. A hajrában Hornyák kiállítása alatt emberfogásra tért át a Midtjylland, ezzel együtt nem volt esélye az egyenlítésre.

A győriek a vasárnap 17 órakor kezdődő döntőben a montenegrói Buducsnoszt Podgorica és a macedón Vardar Szkopje párharc győztesével találkoznak.

 

    Később:

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)-Vardar Szkopje (macedón) 17.30

 

    Vasárnap:

    a 3. helyért:

Midtjylland - Podgorica/Szkopje 14.30

    döntő:

Győr - Podgorica/Szkopje 17.00

Kimaradt?