A FIFA felfüggesztette a Barcelona átigazolási tilalmát

A Barcelona labdarúgócsapata fellebbezett a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél az átigazolási tilalom eltörlésével kapcsolatban, s amíg nem születik jogerős döntés az ügyben, addig a FIFA felfüggeszti a katalánok büntetését.

A nemzetközi szövetség fellebbviteli bizottsága azzal indokolta döntését, hogy az átigazolási időszak kezdetéig, vagyis július elsejéig nem tudna jogerős döntést hozni az ügyben, így a katalán egyesület az előttünk álló átigazolási időszakban szerződtethet új játékosokat.

A FIFA hivatalos közleménye arról nem számol be, hogy pontosan mikor születik jogerős döntés az ügyben, de az biztos, hogy nem a közeljövőben.

„Larry Mussenden, a FIFA fellebbviteli bizottságának elnöke a szankció súlyosságára és az ügy komplexitására hivatkozva jelezte, hogy előreláthatóan nem tud határozatot hozni a július 1-jén kezdődő átigazolási időszak előtt. Az elnök ennek ismeretében jelezte, hogy a Barcelona fellebbezése miatt az átigazolási tilalmat felfüggeszti. A FIFA biztosítani akarja, hogy tisztességes eljárás során igazságos döntés szülessen, és ne sérüljenek a klub érdekei” – áll a FIFA közleménylében. 

A Barcelonánál tehát megkönnyebbülhetnek, a nyári átigazolási időszakban lehetőségük lesz új futballisták szerződtetésére, és biztosra vehető, hogy a katalánoknál élnek is az alkalommal. A Borussia Mönchengladbach kapusának, Marc-André ter Stegennek az érkezése gyakorlatilag borítékolható, de ne feledkezzünk meg Alen Halilovicról, valamint Tajti Mátyásról sem. A horvát támadó megvételét már korábban bejelentette a Barcelona, míg a Puskás Akadémia magyar szélsője júniusban kötelezheti el magát a gránátvörös-kékekhez, mert a FIFA csak 16 éves kortól engedélyezi a fiatalok nemzetközi átigazolását.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?