Vége a barátságos labdarúgó mérkőzéseknek?

Kazahsztánban ünnepli 60. születésnapját az UEFA, és az Európai Futballszövetség várhatóan megszavazza azt az új válogatott-sorozatot, amelyet Nemzetek Ligája névre kereszteltek. 2018-ban kezdődne, és a barátságos meccseket igyekszik kiváltani vele a szervezet. Michel Platini elnök új vízióját mind az 54 tagállam támogatja - írja az Index.

Erősorrendet állítanának fel, és ezek alapján négy osztályba sorolnák a résztvevőket, amelyekben alcsoportokat hoznának létre, és ligarendszerben, azaz körmérkőzéseket játszanának. A szezonok végén minden osztályban lenne feljutó, illetve kieső. A legerősebb csoportban - ahol a tervek szerint az angol, a német, a holland, a spanyol, az olasz és a portugál csapat biztosan helyet kap - a legjobb négy az idény végén a Final Fourban döntené el az első helyeket - részletezi az elképzeléseket a lap.

A sorozat anyagilag is jót tenne az európai szövetségeknek, hiszen az UEFA a Bajnokok Ligájához és az Európa Ligához hasonlóan értékesítené a televíziós jogdíjakat, amelyből mind az 54 tagállam részesülne - jegyzik meg.

Kimaradt?