Ponta gratulált „a született bajnok" Novák Eduárdnak

Victor Ponta miniszterelnök gratulált szerdán Novák Károly Eduárd kerékpározónak, aki a paralimpia történetében elsőként szerzett aranyérmet Romániának.carol-novak

Novák a négy kilométeres pályaversenyen nyert aranyérmet a hétvégén, szerdán pedig a 24 kilométeres országúti verseny egyéni időfutamában szerzett ezüstérmet. A csíkszeredai kerékpározót, aki a paralimpia nyitóünnepségén a román csapat zászlóvivője volt, a bukaresti média igazi hősként ünnepeli.

A kormány honlapján olvasható közlemény szerint Novák története bizonyítja, hogy ő született bajnok, aki dicsőséget szerzett Romániának. A kormányfő szerint Novák Károly Eduárd sikerei arra kell ösztönözzenek mindenkit, hogy képességeihez mérten a lehető legjobban teljesítsen, hiszen Nováknak ez sikerült, és ezzel boldoggá, büszkévé tett sokakat - olvasható a kormányfői üzenetben.

A jelenleg 36 éves csíkszeredai sportoló eredetileg gyorskorcsolyázónak készült, de 19 éves korában gépkocsibalesetet szenvedett, és amputálni kellett az egyik lábfejét.

Kimaradt?