Sepsiszentgyörgyön is kiviselték magukat magyar ultrák

Több száz magyarországi futballszurkoló Sepsiszentgyörgyön és környékén szállt meg csütörtökről péntekre virradóra, a háromszéki megyeszékhelyről indultak Bukarestbe a Magyarország-Románia világbajnoki selejtező mérkőzésre. Jelenlétük, viselkedésük mély nyomot hagyott a helyiekben.

Értesülésünk szerint a mérkőzés után Sepsiszentgyörgyre érkeznek vissza az önmagukat Betyárseregnek nevező szervezet tagjai, ugyanis a városban és környékén hagyták buszaikat. Csütörtök este a magyarországi szurkolók Magyarország feliratú egyen-feketetrikóba öltözve megszállták a városközponti szórakozóhelyeket, hangoskodtak és rémisztgették a járókelőket.

Egy csoportjuk bement a színházba is, ahol zajlottak a pulzArt kortárs összművészeti fesztivál előadásai. Ott szóváltásba keveredtek a nézőkkel, ahol kisebb összetűzés is kialakult, majd később a magyar ultrák megvertek egy a színházból kijövő helybéli magyar képzőművészt.

A magyar szurkolókhoz csatlakozó egyik sepsiszentgyörgyi fiatalember érdeklődésünkre elmondta: szerinte a drukkerek 70 százaléka békés szándékkal érkezett, viszont 30 százalékuk szerda óta iszik, ezért nem beszámítható.

A Kovászna megyei rendőrség szóvivője, Nicoleta Marin lapunk érdeklődésére azt nyilatkozta: a rendőrség nem észlelt semmilyen incidenst, náluk senki nem tett panaszt. A szóvivő ugyanakkor leszögezte, a háromszéki rendőrség készenlétben áll, hogy fogadja a Bukarestből Sepsiszentgyörgyre visszaérkező szurkolókat. 

Kimaradt?