A magyar válogatott felé tapogatózik Eric Bicfalvi?

Nem elképzelhetetlen, hogy Eric Bicfalvi, az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Volin Luck romániai születésű, de magyar származású játékosa a közeljövőben felveszi a magyar állampolgárságot, így azt követően akár a magyar válogatottban is pályára léphet - írja a Nemzeti Sport.

A 25 esztendős, nagykárolyi születésű játékossal a hírek szerint nem számol Victor Piturcă, a román válogatott szövetségi kapitánya, így Bicfalvi menedzsere, Dragoș Bogdan nem zárta ki, hogy ügyfele a közeljövőben felveszi a magyar állampolgárságot.

„A lehető leghamarabb szeretnénk kapcsolatba lépni a magyar szövetséggel, hogy megtudjuk, milyen lehetőségeink vannak. Eric egy éve játszik a Volinban, és ő viselheti a 10-es számú mezt” – nyilatkozta a játékos ügynöke, aki azt is elárulta, hogy védence a támadó középpályás posztján érzi magát a legjobban.

„Huszonöt esztendős, hosszú ideje képes magas szinten játszani. Ha a saját országában nincs helye, miért ne próbálhatnánk meg Magyarországon?” – tette fel a költői kérdést Bogdan.

Bicfalvi a román utánpótlás-válogatottakban összesen 26 alkalommal lépett pályára, míg pályafutása során – többek között – öt szezonon át erősítette a Bukaresti Steauát, ám szerződése lejártával tavaly az ukrán élvonalbeli Volin Luckhoz igazolt. Egyik kedvenc játékosa a román labdarúgás legendás alakja, Gheorghe Hagi, akihez gyakran hasonlítják a szakemberek a benne rejlő kvalitás és potenciál miatt.

A transfermarkt.co.uk játékosátigazolásokra szakosodott honlap szerint Bicfalci jelenleg 1,7 millió eurót ér.

Kimaradt?