Tenisz: biztosan lesz román döntőse a budapesti női tornának

Utolsóként Alexandra Cadanţu is kvalifikálta magát a 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztorna elődöntőjébe, ahol a Babos Tímeát búcsúztató Simona Haleppel küzdhet meg a döntőbe jutásért.

A világranglista 115. helyén álló Babos Tímea egy szoros és egy sima szettben kikapott a harmadik helyen kiemelt Haleptől (30.). A két fiatal először csapott össze WTA-tornán, a kettejük ranglistás helyezése alapján azonban egyértelműen a júniusban két tornát is megnyerő Halep számított a favoritnak.

Kicsit idegesen kezdtek a felek, mindketten egyből elbukták az első adogatásukat, de ezt követően 3:2-es vezetésig egyikük sem hibázott. 40:15-nél úgy tűnt, hogy jön az újabb Halep-egyenlítés, de a következő négy labdamenetet egyaránt Babos nyerte meg, így 4:2-re ellépett. Sokáig nem örülhetett a magyar lány, miután 21 esztendős román a második fogadóesélyét kihasználva szépített, majd adogatását hozva ki is egyenlített (4:4).

A 20 éves magyar játékos 5:4-es előnyénél Halep adogatásánál 15:40-nél két szettlabdához jutott, majd még kétszer a gémen belül, de egyikkel sem tudott élni, így kiegyenlített a román. Innentől pedig már nem volt visszaút: Babos 40:15-ről saját adogatását sem tudta behúzni, Halep pedig simán kiszerválta a szettet (5:7).

A második felvonás elején a román lány semmire brékelt, de Babos az első szetthez hasonlóan egyből visszavette elveszített játékát. A folytatás azonban már nem úgy alakult, Halep sorozatban négy gémet megnyerve 5:1-re ellépett, így Babosnak a meccsben maradásért kellett szerválnia. 0:40-nél három mérkőzéslabdához jutott a román játékos, és már az elsővel élt is, így bejutott a négy közé.

Halep ellenfele a következő körben honfitársa, Alexandra Cadanţu lesz, aki hozzá hasonlóan egy sima és egy szorosabb szettben nyert a korábbi világranglista-11. izraeli Sahar Peer ellen.

A 6. helyen kiemelt dél-afrikai Chanelle Scheepers szetthátrányból fordítva nyert a montenegrói Danka Kovinics ellen, így szintén bejutott a négy közé, ellenfele az osztrák Yvonne Meusburger lesz, aki magabiztosan verte a negyedikként rangsorolt német Annika Becket.

WTA-TORNA, BUDAPEST (235 000 dollár, salak)

NEGYEDDÖNTŐ

  • Scheepers (dél-afrikai, 6.)–Kovinics (montenegrói) 4:6, 6:0, 7:6
  • Meusburger (osztrák)–Beck (német, 4.) 6:4, 6:1
  • Halep (román, 3.)–Babos (magyar) 7:5, 6:1
  • Cadantu (román)–Peer (izraeli) 6:0, 7:5

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

  • Scheepers (dél-afrikai, 6.)–Meusburger (osztrák)
  • Halep (román, 3.)–Cadantu (román)

Kapcsolódók

Kimaradt?