Guardiola: ízléstelen, hogy a Barca össze akart ugrasztani Titóval

Pep Guardiola nekiment a Barcelonát irányító Sandro Rossellnek csütörtöki sajtótájékoztatóján, keményen bírálta volt klubjának elnökét. „Egy dolgot kértem a Barcelona elnökétől, amíg Amerikában voltam. 6000 km-re voltam a várostól, azt akartam, hogy nyugtom legyen. Nem tartották be a szavukat. Tito Vilanova betegségét használták fel, hogy támadjanak, ezt sosem fogom elfelejteni. Ízléstelen volt, nem számítottam rá"- mondta sajtótájékoztatóján.

Miután Guardiola tavaly nyáron elhagyta a Barcelonát, hogy pihenjen, New Yorkban élt, hónapokig kerülte a nyilvánosságot, nem reagált a munkavállalásával kapcsolatos szóbeszédekre. Mégis megjelent a spanyol lapokban, hogy a klub vezetői szerint Pep már nem törődik volt klubjával, miközben Vilanovát rákos betegsége miatt kezelik.

A Bayern München új edzője azt a sajtóhírt is tagadta, hogy megpróbálta volna rábeszélni Neymar apját, hogy fia ne a Barcelonát válassza, mert Tito Vilanova nem tudná együtt játszatni Messit és a fiatal brazilt.

„A múlt szezon volt a legjobb bajnokság a klub történetében, ez is bizonyítja, hogy Tito nagyszerű edző. A jó játékosok mindig tudnak együtt játszani, így lesz ez Messivel és Neymarral is" - reagált a híresztelésre.

Guardiola azt mondta, a klubvezetők az elmúlt egy évben többször is túlmentek a határon, hogy Vilanovával való kapcsolatát tönkretegyék, de ők továbbra is jóban vannak. Amikor Vilanovát New Yorkban kezelték kiújult rákbetegsége miatt, találkoztak.

Vilanova korábban Guardiola segítője volt, ő vette át a csapat irányítását, miután Pep elment. „Én voltam az, aki úgy döntött, hogy távozom a klubtól. Azt mondtam nekik, végezzék a munkájukat, és örüljenek, hogy ilyen játékosokkal dolgozhatnak együtt. Mindenben a legjobbat kívánom a Barcának, mert nagyon különleges számomra a klub" - mesélt távozásáról.

Kimaradt?