Alonso megúszta, örülhet az életének

„A pilóták biztonsága elsődleges, nem vicc, Alonso nagyon szerencsés, hogy megúszta. Most már a biztonságról van szó, ez nem játék, felejtsük el a teljesítményt, kinek előny, kinek nem. A biztonság a lényeg, meg is lepett, hogy nem állították le a versenyt" - mondta Chris Horner Red Bull-csapatfőnök a BBC Rádiónak a ferraris silverstone-i megmenekülésére utalva.

A mclarenes épp a spanyol előtt kapott durrdefektet, és a gumi jókora, egyben leszakadó darabja majdnem eltalálta az autóját, illetve őt. Ha fejen vagy - még rosszabb -, nyakon, mellkason találja, ott maradhatott volna a pilóta, a többkilós tárgy akkora ütést mérhetett volna rá.

„Nagyon megijedtem, és nagy mázlim volt, mert egy centiméteren múlt, hogy eltaláljon" - nyilatkozta Alonso.

Csapattársa, Felipe Massát sisakját 2009 nyarán, a Hungaroringen találta el az előtte haladó Rubens Barrichello gépéről lerepülő, 80 dekás rugó, a brazil koponyája betört, napokig életveszélyben volt, életét a Honvédkórházban mentették meg. Fél évig lábadozott, míg visszatérhetett.

A gumiügyben kedd este már történtek lépések, a Pirelli garantálni tudja , hogy a hétvégi Német GP-n elmaradnak a defektek, ha abroncsaikat úgy használják az istállók, ahogy kell.

A Brit GP-n szintén defektet kapott Lewis Hamilton szerint továbbra sem nyugodhatnak meg a versenyzők, csak a nagydíjon, élesben derül majd ki minden.

„Azt hiszem, még mindig fennáll a probléma, meglátjuk, mi történik a hétvégén. Biztos vagyok benne, hogy megtették a szükséges lépéseket, hogy biztonságban legyünk"- mondta a BBC-nek.

Kimaradt?