Török Zsolték nem adják fel a Nanga Parbatot

„Az expedíció folytatódik” – írta péntek hajnalban Aradon tartózkodó feleségének Török Zsolt, a 2013-as romániai Nanga Parbat-expedíció vezetője.

Az erdélyi magyar hegymászó következő sorai nagy megnyugvást jelentettek Minerva Vinczének, ugyanis ezekben Zsolt leírta, hogy mind a pakisztáni hatóságok, mind pedig Románia iszlamabádi nagykövetsége kiemelt figyelemmel követi a 8125 méteres Nanga Parbat megmászására készülő alpinistákat.

Az expedíció sorsa két okból vált kétségessé az utóbbi napokban: egyfelől az időjárás rosszra fordult az eleredt hóesés miatt, másfelől pedig a Pakisztán és Kasmír határán található Nanga Parbat egy másik, hegymászók által kedveltebb falán tálib fegyveresek kivégeztek kilenc külföldi alpinistát.

„Köszönjük Románia iszlamabádi nagykövetségének és a pakisztáni hatóságoknak, akik gondoskodnak a védelmünkről. Egyszerűbb lett volna most feladni, de mi a hegyen sem a könnyebbik útvonalat választottuk. Megyünk előre! Köszönjük a támogatást és kérünk, ne aggodalmaskodjatok, mert ezzel negatív energiát küldtök felénk. Az egész csapat – Marius, Teo, Bruno, Aurel és Zsolt – üdvözöl és ölel” – fogalmazott Török Zsolt.

Mint korábban írtuk, az erdélyi magyar hegymászó-társadalom súlyos veszteséget szenvedett idén májusban, amikor a 8586 méteres Kancsendzönga megmászása után a csíkszeredai születésű Erőss Zsolt és mászótársa, Kiss Péter ereszkedés közben eltűntek 8000 méter felett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?