Zidane lesz Ancelotti segítője a Real Madridnál

Nemcsak eredményes, de szép futballt is ígért szerdai székfoglalójában Carlo Ancelotti, a Real Madrid frissen kinevezett vezetőedzője. „Boldog vagyok, hogy a világ legnagyobb presztízsű csapatát irányíthatom" - nyilatkozta spanyolul az 54 esztendős olasz tréner, miután hivatalosan bemutatták a sajtónak és a királyi gárda pártoló tagjainak a Santiago Bernabeu Stadionban.

Ancelotti kijelentette, tisztában van azzal, hogy a Real Madridnak nemcsak eredményesen, de szépen is kell futballoznia. Hozzátette, a sikerek elérése mellett azon is dolgozik majd, hogy a csapat stílusa minél szórakoztatóbbá váljon a szurkolók számára.

"Nem lesz egyszerű a feladat, de egy edző dolga nem lehet mindig könnyű" - mondta az AC Milannal korábban két Bajnokok Ligája-győzelmet elért szakvezető, aki a Real edzőközpontját végigjárva kijelentette, Madridban minden szükséges feltétel adott az eredményes munkához.

Ancelottit korábbi játékosa, a francia Zinedine Zidane vezette végig a madridi komplexumban, aki az egyik közvetlen segítője lesz az edzői stábban. "Ott fog ülni a kispadon. Az egyetlen gond az, hogy nem játszhat majd" - tréfálkozott Ancelotti.

A Paris Saint-Germaintől érkező tréner hároméves szerződést kötött a királyi klubbal, amelynél a Chelsea-hez szerződött portugál José Mourinho utódja lett.

Kimaradt?