A Videoton megverte az UEFA-döntésre koncentráló Steauát

Az Ausztriában edzőtáborozó Videoton labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen Marco Caneira góljával 1–0-ra legyőzte a Bukaresti Steauát.

Mint korábban írtuk, az UEFA fegyelmi bizottsága kedden döntött a Bukaresti Steaua ügyében, a román katonacsapat egy év felfüggesztett büntetést kapott, így idén szerepelhet a BL-selejtezőkörében, ahol elős ellenfele a macedón Vardar Skopje lesz.

A fehérváriak honlapjának tájékoztatása szerint megteltek a lelátók a mérkőzésére, sokan érkeztek Magyarországról és Romániából is a felkészülési találkozóra.

Az első negyed órában aktívabbak voltak a románok, majd belelendült a Videoton is, amely azonban főleg Gyurcsó Ádám pontrúgásai révén veszélyeztetett. A szünet előtt Tujvelnek kellett vetődve hárítania egy bal alsóba tartó román löketet, gól nélkül zárult a játékrész.

A második félidőre sort cserélt José Gomes, és a 62. percben a vezetést is megszerezte. Álvarez bal oldali szabadrúgása után kavarodás alakult ki a Steaua kapuja előtt, végül Caneira lőtt közelről a hálóba. A hajrára a románok is szinte a teljes kezdőcsapatukat kicserélték, de két nagy helyzete a Vidinek volt Lupeta révén. Mind a kettő kimaradt, így izgalmasan alakultak az utolsó percek, de nem változott az eredmény, így nagy skalpot gyűjtött be a magyar csapat.

MESTERMÉRLEG

„Egy hét nagyon kemény munkát követően, amikor több játékos is jelezte edzések után, hogy fájdalmat érez a lábában a terhelés miatt, sikerült egy remek meccset játszanunk egy kiváló ellenféllel szemben. Úgy érzem, ez remek válasz volt az elvégzett munkára. A Steaua elleni meccs eredménye azt mutatja, hogy a felkészülés eddigi része nagyszerűen sikerült” – értékelt José Gomes a vidi.hu klubhonlapon.

„Megmondom őszintén, meglepett a mérkőzés végeredménye – nyilatkozta a bukarestiek szakvezetője, Laurentiu Reghecampf. – Nyerni szerettünk volna, ma viszont jobb volt nálunk a Videoton. Az azonban nem lepett meg, hogy ennyire harcosan és gyorsan futballozott az ellenfelünk. Fél évvel ezelőtt Spanyolországban már játszottunk egy magyar csapattal barátságos meccset, és akkor a Ferencváros is hasonlóan gyorsan futballozott, mint most a Videoton. Úgy gondolom, az a fajta mentalitás, amit a Ferencváros edzője és a Videoton edzője is próbál érvényesíteni, az egész magyar labdarúgás számára fontos lehet. Biztos vagyok abban, hogy ha hasonló stílusban játszik a Videoton az Európa-liga selejtezőiben, akkor ismét bejuthat a csoportkörbe, ahogy tette azt egy évvel korábban. A mai mérkőzés egyetlen pozitívuma számunkra az volt, hogy sérülés nélkül fejeztük be a találkozót.”

Kimaradt?