Roland Garros: Nadal és Djokovics csatázik a döntőért

Létrejött az álomelődöntő férfi egyesben a felső ágon a Francia nemzetközi teniszbajnokságon, miután Rafael Nadal és Novak Djokovics is sikerrel vette a negyeddöntőt. A spanyol Stanislas Wawrinkát, a szerb Tommy Haast verte meg három játszmában.

NOVAK DJOKOVICS–TOMMY HAAS

A két játékos egymás elleni mérlegét tekintve Novak Djokovics állt kicsivel jobban (4–3), de legutóbbi összecsapásuk után, az idei miami versenyen Haas örülhetett. Salakon eddig csak egyszer, a 2006-os Roland Garroson találkoztak, és csakúgy, mint akkor, a szerb most sem veszített szettet.

Pedig Haas nem játszott alárendelt szerepet, de az első játszmában elég volt egyszer (3:3-nál) elbuknia az adogatását, a második rövidítésében pedig hiába volt minibrékelőnye, 7–5-tel az is Djokovicsé lett. A harmadik szettben Haas kétszer is visszabrékelt, harmadszor viszont már nem sikerült neki, így továbbra is Michael Stich számít az utolsó olyan német férfi teniszezőnek, aki elődöntőt játszott a Roland Garroson (1996-ban). Djokovics viszont már sorozatban 12. alkalommal jutott a legjobb négy közé Grand Slam-tornán.

RAFAEL NADAL–STANISLAS WAWRINKA

Ez a párharc a múltat tekintve sokkal simább meccset sejtetett, hiszen Wawrinka mind a kilencszer kénytelen volt gratulálni Nadalnak, és tizedszer is eredménytelenül próbálta legyőzni a salak királyát.

A Richard Gasquet elleni maratoni csata nem nagyon látszott meg a svájci teljesítményén, de hiába igyekezett leütni Nadalt a pályáról, ez lehetetlen küldetésnek bizonyult. A spanyol a tőle megszokott teniszt produkálta, többször a visszaadhatatlant is visszaadta, az első héten látott bizonytalanságnak már nyoma sem volt nála. Ezt mutatja a 6:2, 6:3, 6:1-es eredmény is.

Az elődöntőben tehát a felső ágon Nadal és Djokovics találkozik egymással. Eddigi 34 meccsükből 19-et Nadal nyert meg.

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS (18 718 000 euró, salak)

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

  • Djokovics (szerb, 1.)–Haas (német, 12.) 6:3, 7:6, 7:5
  • Nadal (spanyol, 3.)–Wawrinka (svájci, 9.) 6:2, 6:3, 6:1

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA

  • Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 3.)
  • Ferrer (spanyol, 4.)–Tsonga (francia, 6.)

Kimaradt?