Pițurcă fiai 4-0-ra verték a trinidadi „varjakat"

Ciprian Marica triplájával nyert 4-0-ra Trinidad és Tobago ellen Románia labdarúgó válogatottja kedd este a bukaresti Nemzeti Arénában megtartott felkészülési mérkőzésen.

A bukaresti összecsapás volt az utolsó alkalom, amikor Victor Pițurcă román szövetségi kapitány letesztelhette a trikolórokat a szeptemberi román-magyar vb-selejtező előtt. Mint ismert, Victor Piturca egyetlen játékost sem hívott meg a Trinidad és Tobago elleni felkészülési mérkőzésre a bajnok Steauából.

Több olyan labdarúgó bekerült viszont a keretbe, akik eddig nem igazán jutottak szóhoz a válogatottban. A két együttes eddig egyszer sem játszott egymással. Beszédes adat, hogy 2013-ban a vendégek még nem is rúgtak gólt.

Varjakként károgtak a trinidadi játékosoknak. A mérkőzést beárnyékolta, hogy a román szurkolók rasszista megnyilvánulásokkal illették a karibi labdarúgó-válogatottat, amivel újabb büntetést kockáztatnak a Magyarország elleni szeptemberi vb-selejtezőt megelőzően. A bukaresti ultrák a varjút utánzó hangjelzéseket adtak ki, ami a lelátók jelrendszerében a színes bőrű játékosoknak jár ki. Amennyiben a rasszista megnyilvánulás híre eljut a FIFA-ig, akkor a román válogatott visszaesőként komoly büntetésre számíthat. Mint ismert, a hollandok elleni idegenbeli vb-selejtezőn a magyarokat sértő szurkolói kiírás miatt kapott húszezer svájci frankos büntetést a Román Labdarúgó-szövetség (FRF). Akkor a román közvélemény megkönnyebbülve fogadta, hogy megúszták a magyarok elleni szeptember 6-i vb-selejtezőre vonatkozó zárt kapus büntetést.

A trikolórok a Lobont – A. Matel, Gaman, Goian, Rat – Grigore, Lazar – Torje, Stancu, Chitu – Marica tizeneggyel kezdték a meccset, és bár az ellenfélnek nem akadt veszélyes megmozdulása, fél órát kellett várni az első román gólra, akkor azonban két perc alatt kétszer is rezdült a háló. Előbb a 30. percben Ciprian Marica egy, az alapvonaltól visszafejelt labdát juttatott másodszorra a trinidadi kapuba, majd nem sokkal később egy labdaátvétellel lepattintotta magáról védőjét a tizenhatoson belül, majd kilőtte a bal alsót.

A második játékrész elején egy öngóllal nőtt tovább a románok vezetése, a vendégek középső védője olyan szerencsétlenül próbált fejjel blokkolni egy átlövést, hogy a labda átszállt a kicsit kinn álló kapusa felett. A meccs hajrájában Marica fejjel állította be a végeredményt.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?