Fiba Euro Cup: értékes győzelemmel tért haza Izraelből a Kolozsvári U-BT

A továbbjutás szempontjából fontos győzelmet (84-81) aratott a Kolozsvári U-BT a férfi kosárlabda FIBA Europe Cup J-csoportjában az izraeli Ironi Nesz Ciona vendégeként. 

Negyvenhárom másodperccel a végső sípszó előtt még a házigazda Iron Nesz Ciona állt nyerésre a férfi kosárlabda FIBA Europe Cup J-csoportjának harmadik fordulójában a Kolozsvári U-BT elleni összecsapáson. Az izraeli csapat amerikai légiósa, Anthony Guy Fischer 81-80-as állásnál triplával próbálkozott, de a labda kipörgött a gyűrűből. Patrick Richard begyűjtötte a lepattanót, majd a kolozsváriak a következő támadásuknál Darko Planinic két büntetőjével átvették a vezetést (81-82). Tizenöt másodperrcel a vége előtt egy újabb sikertelen izraeli dobás után is a vendégek kezében kötött ki a labda, Kerron Johnson végigrohant a pályán és csak szabálytalanul tudták megállítani az Ironi játékosai. Az U-BT amerikai légiósának sem remegett meg a keze és a különbség immár egy triplányira nőtt a felek között. Hazai időkérés következett 13 másodperccel a vége előtt, de Johnson azonnali labdaszerzéssel végleg eldöntötte a győztes kilétét. 

Darko Planiniccsel egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a házigazdák, az U-BT horvát beállója 23 pontjával a mérkőzés legeredményesebb játékosa volt.

A csoport másik összecsapásán a Nagyváradi CSM hazai pályán 73-89-re kikapott a Cmoki Minszktől.

A kolozsváriak ezzel a győzelmükkel nagy lépést tettek a továbbjutás felé, ugyanis a következő fordulóban Nagyváradra látogatnak, majd hazai pályán fogadják izraeli és fehérorosz ellenfelüket. 

FIBA Europe Cup, J-csoport, 3. forduló

  • Ironi Nesz Ciona–Kolozsvári U-BT 81-84
  • Nagyváradi CSM–Cmoki Minszk 73-89
1. Cmoki Minszk 5 pont
2. Kolozsvári U-BT 5 pont
3. Nagyváradi CSM 4 pont
4. Ironi Nesz Ciona 4 pont

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?