Petru Cozma: a Veszprémet örökre a szívembe zártam

Háromgólos különbséggel győzi le a hétvégi negyeddöntőben az MKB Veszprém a Kielt – jósolta a maszol.ro-nak adott interjúban a veszprémiek által gyászolt Marian Cozma édesapja. Petru Cozma szerint fiát Magyarországon sokkal jobban szerették, mint Romániában.

Figyelemmel kíséri az MKB Veszprém kézilabdázóinak a szereplését?

Természetesen figyelemmel követem a csapat mérkőzéseit. A Veszprémet örökre szívembe zártam. Ahogy csak tehetem, tévén vagy interneten megnézem a találkozóikat, családommal együtt drukkolunk a veszprémi srácoknak.

Akkor bizonyára követte a Kiel elleni negyeddöntő első találkozójátt is. Hogyan kommentálja a németországi mérkőzést?

Azt a hatgólos előnyt a fiúknak nem lett volna szabad kiengedniük a kezükből a találkozó végére. De hát a Kiel, az mégis csak Kiel. Semmi gond, Veszprémben legalább háromgólos különbséggel győzünk.

Tartja a kapcsolatot valamennyire a klubbal, fia volt játékostársaival?

Rendszeresen értekezem Marian csapattársaival, elsősorban Vujinnal, Perezzel. Hol angolul, hol magyarul beszélgetünk, mindkét nyelven tudok egy kicsit. Ha tudná, hány sms-t kapok a veszprémi srácoktól ünnepekkor, születésnapomkor. „Isten éltessen, papa!” – ilyeneket szoktak nekem írni.

Nem gondol arra, hogy most, hogy amikor a Veszprém óriási siker a küszöbére érkezett, bejuthat a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a siker részese lehetett volna Marian is? Sőt, tehetsége alapján akár a német Kielt is erősíthetné?

Ahányszor játszik a Veszprém, én Mariant is a pályán látom. Ezért számomra a fiam most is részese a csapat sikereinek. 

Veszprémben szobrot emeltek fia tiszteletére, Romániában, illetve Bukarestben, hogyan ápolják az emlékét?

Szobrot idehaza nem emeltek a tiszteletére, már csak anyagi okokból sem, de azért az emléke Romániában is él. Amúgy én mindig is hangoztattam, hogy Mariant Magyarországon sokkal jobban szerették, mint Romániában. 

Kapcsolódók

Kimaradt?