A Real Madrid a leggazdagabb klub, Beckham keres a legjobban

Először csúszott le a leggazdagabb klubok listájának éléről a Manchester United azóta, hogy a Forbes magazin 2004-ben elkezdte vezetni a gazda(g)sági rangsort: az angol sztárklubot a spanyol Real Madrid előzte meg.

A Forbes a Real értékét 2.15 milliárd fontra (több mint 740 milliárd forintra) becsüli, míg a Unitedot 2.07 milliárdon jegyzi.

„A Real Madrid bevételei a legmagasabbak a világon, annak ellenére, hogy a spanyol gazdaság hanyatlik. Florentino Pérez az elnöki székben, José Mourinho a kispadon, Cristiano Ronaldo és társai pedig a pályán tesznek rengeteget ennek érdekében – írta a Forbes elemzése. – A húsz legértékesebb klub átlagos értéke 634 millió font, ami 26 százalékos növekedést jelent tavaly óta."

A legjobban kereső labdarúgó David Beckham évi 33 millió fonttal, amiből (bár a párizsi fizetését elméletileg átutalja egy kisgyerekeket segítő alapítványnak) 29 millió reklám- és licencszerződésekből folyik be.Cristiano Ronaldo 28.8 millió fonttal a második, Lionel Messi 26 millióvala  harmadik a listán.

Kimaradt?