Avram Iancu dobogós helyen végzett a sarkköri ultramaratonon

Avram Iancu petrozsényi könyvtáros a harmadik helyen végzett a világ egyik legnehezebb versenyének tartott északi-sarkköri ultramaratonon, amelyen idén tizenöten indultak.

"Elmentem az út végére. A világ végére. És bár sikerrel jártam, semmi érdemem sincs, ez isten kegyelme. A megszerzett harmadik hely pedig egy nem remélt ajándék mindazért, amit itt elviseltem. Isten áldja Romániát!" - írta szombati Facebook-bejegyzésében a sokoldalú sportember.

A sarkköri ultramaratonon a versenyzőknek extrém körülmények között kell megtenniük a kanadai Yukon állambeli Eagle Plains és a Jeges-tengeri jégmezőn fekvő Tuktoyaktuk település közötti 617 kilométeres távolságot. A könyvtáros tavaly is próbálkozott az ultramaratonon, de lábsérülés miatt az első nap után feladta a versenyt.

Avram Iancu rendkívüli teljesítményeivel hívta fel magára a hazai- és világsajtó figyelmét: 2016-ban átúszta a La Manche csatornát, 2017-ben végigúszta a Duna teljes, 2.860 kilométeres hosszát, 2018-ban 60 nap alatt elúszott Sulinától Isztambulba (680 km).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?