Hat év alatt futna végig a Duna mentén a paralimpikon

Molnár Péter végtaghiányos ultrafutó május 19-én induló, egyedülálló vállalkozással szeretné népszerűsíteni a Duna Stratégiát: Tulceából a Duna mentén elfut a németországi Donaueschingenbe.

A 34 éves sportoló az MTI-t arról tájékoztatta, hogy hat hét alatt 3000 km-t fog futni, naponta átlagban 71 km-t. Útja a Duna-deltától a folyó fekete-erdei forrásáig vezet, közben keresztülhalad majd Bulgárián, Szerbián, Magyarországon, Szlovákián és Ausztrián. A tervek szerint június 29-én érkezik meg Donaueschingenbe.

01Duna-terkep

Célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar EU-elnökség idején elfogadott Duna Stratégia fontosságára, illetve, hogy népszerűsítse a hosszú távú együttműködési programot, amelynek célja többek között, hogy a 14 országot - köztük nyolc EU-tagot - magába foglaló Duna-medencében ösztönözze a gazdasági fejlődést, javítsa a közlekedést és szállítást, védje a környezetet és növelje a biztonságot. 

Molnár Péter paratriatlon Európa-bajnok, négyszer teljesítette az Ironmant, 27-szer a maratont, nyolcszor a 24 órás futást, egyszer pedig a 6 napos futást, utóbbin 621 kilométert tett meg.

Kimaradt?