EL: leszerepeltek a bukarestiek, győzött a Videoton

Leszerepeltek a bukaresti csapatok az Európa Liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén: a Steaua 0-1-re kapott ki pályaválasztóként a szlovák Spartak Trnavától, a Heerenveen pedig  4-0-ra mosta le Hollandiában a Rapidot. Mindeközben a Videoton 1-0-ra tudott nyerni Székesfehérváron a Genk ellen.szteli

Legrosszabbul a bukaresti vasutasok jártak, akiknek minden valószínűség szerint búcsúzniuk kell a sorozattól. Másfelől Gigi Becali együttese még reménykedhet a továbbjutásban, ugyanis a nagyszombati Spartak csak Mihai Tătăruşanu óriási bakijának köszönhetően jutott vezetéshez.

videoton masolatSzékesfehérváron támadó szellemben kezdtek a belgák, a Videoton inkább behúzódott, és labdaszerzésekből indított kontrákkal próbálkozott, de az első félidő derekáig nem igazán dolgoztatta meg a vendégek kapusát. A játékrész hajrájára feljebb tolta védekezését a fehérvári együttes, így már a felezővonalnál labdákat szerzett, de a támadásokat többnyire pontatlan átadások akasztották meg, közvetlenül a szünet előtt pedig a Gent lőtt kapufát.

Fordulás után kiegyenlítettebb volt a játék, de ez nem azt jelentette, hogy a színvonal és az iram emelkedett volna. A fehérváriak egyre többször jutottak el a belga tizenhatosig, de a kapura a 78. percig nem volt veszélyes a hazai csapat. Ekkor egy látványos támadás végén Nikolics Nemanja szerencsés gólt lőtt, ugyanis lövése után a labda egy védő lábán felpattanva hullott a hálóba.

A Videoton második félidei játékával megérdemelten szerzett előnyt a belgiumi visszavágóra.

Európa Liga, 3. selejtezőkör

Anzsi–Vitesse 2–0

KuPS–Bursaspor 1–0

Arszenal Kijev–Mura 3–0

Dila–Anortoszisz Famaguszta 0–1

Bnej Jehuda–PAOK 0–2

Ruch–Plzeň 0–2

APOEL–Aalesund 2–1

Tromsö–Metalurg Doneck 1–1

Kalmar–Young Boys 1–0

AIK–Lech 3–0

Ried–Legia 2–1

Heerenveen–Rapid 4–0

Twente–Mladá Boleslav 2–0

Steaua–Spartak Trnava 0–1

Servette–Rosenborg 1–1

Aszterasz–Marítimo 1–1

Gomel–Liverpool 0–1

Genk–Aktobe 2–1

Horsens–Elfsborg 1–1

Crevna zvezda–Omonia 0–0

Videoton–Gent 1–0

Eskişehirspor–Marseille 1–1

St Patricks–Hannover 0–3

Hajduk Split–Internazionale 0–3

Vojvodina–Rapid Wien 2–1

Athletic Bilbao–Slaven Koprivnica 3–1

Sarajevo–Zeta 2–1

Admira–Sparta Praha 0–2

Kimaradt?