Zverev és Djokovics győzelmével indult az ATP-vb

A londoni ATP-világbajnokság Gustavo Kuerten-csoportjának 1. fordulójában a férfi teniszezők világranglistáján 5. helyen álló német Alexander Zverev 7:6, 7:6-ra legyőzte a horvát Marin Cilicet (7.). A nap másik meccsén a világelső szerb Novak Djokovics magabiztosan legyőzte az amerikai John Isnert (10.).

Nem indult jól a meccs a német Zverev számára, hiszen ellenfelének két bréklabdája is volt a 0:4-hez, de a 21 éves német rövidítésben megfordította a szettet, és a második tie-break után megszerezte az idei 55. győzelmét (55–18).

A két játékosnak ez volt a hetedik egymás elleni meccse, s bár az elsőt, még 2015-ben, Washingtonban Cilic nyerte meg, azóta hatodszor is a német diadalmaskodott.

Novak Djokovics az év második felében lejátszott 33 meccséből 31-et megnyert – speciel a legutóbbit, a párizsi döntőt pont elbukta Karen Hacsanovval szemben –, Isner ellen 8–2-re vezetett, a legutóbbi öt, egymás elleni meccset pedig egyaránt megnyerte. Ennek megfelelően már rögvest a meccs elején alaposan megszorongatta az amerikait, akinek az első két adogatásánál még sikerült bréklabdát hárítania, harmadjára viszont Djokovics már elvette ellenfele adogatását. Isner 0:30-nál közel volt hozzá, hogy visszakapaszkodhasson, de a szerb hamar letörte a lelkesedését, és bár 5:3-nál adogatóként még hárította a szettlabdát az amerikai, fogadóként erre már nem volt esélye (6:4).

A második felvonás első hat játéka elég sima lett, Djokovics két fogadópontot nyert, Isner pedig egyet sem, így hamar 3:3-ra módosult az állás. Ekkor azonban a világelső megrázta magát, elvette ellenfele szervajátékát, 30:30 után hozta a sajátját, majd fogadóként a harmadik meccslabdáját kihasználta (6:3).

A másik, Lleyton Hewittról elnevezett csoportban a japán Nisikori Kei, a svájci Roger Federer, a dél-afrikai Kevin Anderson és az osztrák Dominic Thiem szerepel. A vasárnapig tartó világbajnokságon a csoportok első és második helyezettjei jutnak be az elődöntőbe.

BARCLAYS ATP WORLD TOUR FINALS, LONDON (8 500 000 dollár, kemény pálya) 
A. Zverev (német, 3.)–Cilic (horvát, 5.) 7:6 (7–5), 7:6 (7–1)
Djokovics (szerb, 1.)–Isner (amerikai, 8.) 6:4, 6:3

Kimaradt?