Liga 1: egymás után botlottak meg a dobogósok

A labdarúgó Liga 1 tabellájának mindhárom dobogósa csak döntetlent ért el a 15. fordulóba, így megmaradt a közöttük levő 2-2 pontos különbség.

Mint korábban írtuk, elsőként, még pénteken a CSU Craiova botlott meg, az oltyánok saját közönségük előtt – a játékvezetői brigád hathatós támogatásával – értek el 1-1-es döntetlent a Sepsi OSK ellen. 

Szombaton este a kolozsvári Fellegváron a listavezető CFR 1907 játékosai három idegenbeli győzelem után - a Sepsi OSK-t és a FC Botoșanit a bajnokságban, a Gaz Metant a Román Kupában verték meg - játszott ismét saját közönsége előtt az újonc Dunărea Călărași ellen. A dél-romániai alakulat legfontosabb jellemzője a bajnokság első 14 fordulójában az volt, hogy rendkívül gólszegény mérkőzéseket játszanak, meccseiket csupán 16 találat esett (12-14-es a gólarányuk), ami a legalacsonyabb az egész ligában.  

Az eltiltását töltő Dan Alexa tanítványai Kolozsvárra sem feltett kezekkel érkeztek, de egyetlen céljuk az volt, hogy ne kapjanak gólt. Ennek az érdeknek mindent alávetettek, két, sőt néha három védelmi sort is felállítottak Staton kapuja elé, aki aztán, ha a házigazdáknak mégis sikerült áttörniük a falat, akkor szép védésekkel akadályozta meg a mindvégig levegőben lógó gólt.

A meccs másik visszatérő eleme a Dunărea-játékosok pofátlan időhúzása volt, Ciprian Deac, a CFR válogatott középpályása a mérkőzés után interjúban meg is jegyezte, az effektív játékidő nem lehetett hosszabb 20-25 percnél. 

Ezzeol a gólnélküli döntetlennel Toni Conceicao csapata továbbra is vezette a tabellát 30 ponttal, viszont a másnapi Dinamo-FCSB összecsapástól függött listavezetői helye, ugyanis a bukaresti rangadón aratott esetleges győzelmével Nicolae Dică együttese jobb gólarányának köszönhetően átvette volna a vezetést.

A fővárosi derbit végül ugyancsak döntetlennel ért véget, a dinamósok a 40. percben Salomao találatával megszerezték a vezetést, de Tănase a 48. percben egalizált. A piros-fehérek az 52. percben emberelőnybe kerültek, amikor Gnohere kiállíttatta magát, ám az eredmény már nem változott.

A Liga 1 küzdelmeiben most 2 hetes szünet következik, ezalatt a válogatottak kapnak főszerepet a Nemzetek Ligájában, ahol lejátsszák a csoportmérkőzéset utolsó két fordulóját.   

Labdarúgó Liga 1, a 15. forduló eredményei
U Craiova–Sepsi OSK 1-1
Astra–Poli Iaşi 1-2
Viitorul–Concordia 0-0
Kolozsvári CFR–Dunărea Călăraşi 0-0
Nagyszebeni FC Hermannstadt–FC Botoşani (elhalasztva a köd miatt)
Dinamo–FCSB 1-1
Medgyesi Gaz Metan–FC Voluntari (hétfő, 21:00) 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?