Sznúker: harmadszor lett Bajnokok bajnoka Ronnie O’Sullivan

Drámai döntőben szerezte meg vasárnap este a harmadik Bajnokok bajnoka (Champ of Champions) címét Ronnie O’Sullivan. A sznúkerzseni a sírból hozta vissza a fiatal Kyren Wilson elleni finálét, és 10-9-re győzött Coventryben.

A Ricoh Arénában tartott tornán minden évben a világranglista első 16 játékosa méri össze az erejét. A 42 éves Ronnie O’Sullivan előbb Stuart Binghamot, majd John Higginst, végül az elődöntőben Shaun Murphyt búcsúztatta igen meggyőző játékkal. A 43 éves Higgins elleni mérkőzése – kettejük öccsecsapását a sznúker „El clasicójának” nevezik – a torna legszínvonalasabb küzdelme volt.

A 27 éves Kyren Wilson elleni, 10 megnyert frémig játszott döntőben is a Rakéta volt az egyértelmű favorit. Bár szokatlanul sokat vétett, Ronnie O’Sullivan 5-1-re, majd 8-5-re is vezetett, de ellenfele fantasztikus módon 8-9-re fordítani tudott. Wilson egy lökésre volt a tornagyőzelemtől a 18-ik frémben, de igen szerencsétlen módon hibázott. O’Sullivan 0-65-ös állásról is fel tudott állni, a frémet „ellopva” egyenlített, majd a döntő frémben legyőzte a láthatóan összecsuklott fiatal ellenfelét.

Tornagyőzelméért Rakéta 100 ezer fontos csekket kapott, és ismét bebizonyította, hogy nem véletlenül nevezik minden idők legnagyobb sznúkeresének. A sportág szakkommentátorai szerint korát meghazudtoló, kirobbanó formában van, és – mint minden évben eddig – az első számú esélyes a világbajnoki címre.

Kapcsolódók

Kimaradt?