Női kézi BL: a Bukaresti CSM negyedszer is legyőzte a Fradit

A Ferencváros hat góllal kikapott a Bukaresti CSM csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, vasárnap Érden. 

A két csapat negyedik alkalommal találkozott egymással, és a bukarestiek negyedszer győztek.

Eredmény,
    női Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, D csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Bukaresti CSM  28-34 (10-17)
a Ferencváros gólszerzői: Pena, Háfra 6-6, Kovacsics 5, Lukács 4, Klivinyi, Márton 2-2, Faluvégi, Mészáros, Schatzl 1-1
a CSM gólszerzői: Neagu 10, Lekics, Mehmedovics, Cvijics 5-5, Radicsevics, Kurtovics 3-3, Lazovics, Omoregie 1-1

Az FTC keretéből ezúttal is hiányzott a montenegrói Djurdjina Malovic és Bobana Klikovac, míg a holland Danick Snelder és Szikora Melinda visszatért ugyan, de mindketten csupán a cseresorból nézték a találkozót.

Még két perc sem telt el a meccsből, amikor a magyar csapat már a harmadik gólját dobta, a vendégek viszont Bíró Blanka védései miatt csak a negyedik percben voltak először eredményesek. A bukarestiek részéről Dragan Djukic - a Szeged férficsapatának korábbi vezetőedzője - már a hatodik perc elején időt kért, ezzel sikerült is kizökkentenie a Ferencvárost.

Nerea Pena hibái és Kovacsics Anikó kihagyott büntetője után egyenlített a román csapat (5-5), majd a 13. percben első alkalommal vezetett (6-7). A bukarestiek 9-2-es sorozatot produkáltak, majd kettős emberhátrányban is betaláltak, mert az FTC támadásban és védekezésben sem tudott úgy teljesíteni, ahogyan a meccs elején. A hazaiaknál a kezdeti lendületet a fáradtság és a fásultság váltotta fel. A ferencvárosiak az első félidő utolsó tíz percében csak egyszer találtak be, így a szünetben már hét góllal vezetett a bukaresti csapat.

A második felvonás elején 4-0-s szériával felzárkózott a Ferencváros, de a folytatásban felváltva estek a gólok, a magyar együttesnek nem volt reális esélye az egyenlítésre.

A mezőny legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt kilenc góllal.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?