Doppingolt lóval nyerte a Kishuszár Vágtát Sepsiszentgyörgy lovasa

A budapesti Nemzeti Vágta szervezői doppingvétség miatt visszavonták a Sepsiszentgyörgy színeiben versenyző Kolumbán Örs-István címét és két évig eltiltották a versenyzéstől a lovat, lovast, csapatvezetőt, tulajdonost is.

Nem sokáig örülhetett nyereményének a 13 éves Kolumbán Örs-István, aki szeptemberben Sepsiszentgyörgy színeiben versenyzett Fatima nevű lován és erős mezőnyben, hatalmas hajrában megnyerte a budapesti Hősök terén szervezett Kishuszár Vágtát. A Nemzeti Vágta szervezői kedden közölték, hogy a Sepsiszentgyörgy színében győztes Kolumbán Örs-István által lovagolt Fatima nevű lóból vett doppingminta pozitívnak bizonyult.

Kolumbán Örs-István már tavaly is indult a budapesti Kishuszár Vágtán, akkor ugyan nem elsőnek futott be, de a jó szereplésen felbuzdulva idén már a Székely Vágtán is szerveztek kishuszár futamot, amit Örs meg is nyert. Ezt követően állt rajthoz és nyert az idei budapesti Kishuszár Vágtán is, de ezt a teljesítményét a lovában talált doppingszerek miatt most visszavonták.   

„A Szervezőbizottság eltiltotta a lovast, a csapatvezetőt, a tulajdonost és a lovat a 2019. és 2020. évi Nemzeti Vágtán és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől és bármilyen közreműködéstől”, áll a Nemzeti Vágta közleményében. Hozzáteszik: a doppingvétség miatt eltiltják Sepsiszentgyörgyöt a 2019. évi Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta futamában és annak kvalifikációs sorozatában való versenyzéstől.

Mivel visszavonták a címet Sepsiszentgyörgy lovasától, ennek következményeként változott az idei Nemzeti Vágta Kishuszár Vágta döntőjén eredménye is, amely szerint a lovas versenyt Zirc település színeiben versenyző Rigó Loretta, Virág nevű lovával nyerte.

A doppingügyben kerestük Sepsiszentgyörgy alpolgármesterét, Sztakics Évát, akit még nem sikerült elérni. Amint sikerült megszólaltatni, cikkünket frissítjük.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?