Európa Kupa: elveszítette első mérkőzését a Sepsi-SIC

Bal lábbal indította az Európa Kupában való szereplését a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapat.

Nem segített rajtuk, hogy hazai pályán, a Sepsi Arénában lelkes és hangos szurkolótábor előtt fogadták az orosz élvonalból érkező WBC Jeniszej csapatát. A védelmi hibák és a sorozatosan kihagyott lehetőségek miatt a Sepsi-SIC 54 – 73 arányban kapott ki a WBC Jeniszejtől.

A Sepsi Aréna lelátóit mintegy 2500 háromszéki szurkoló töltötte meg a csütörtök esti mérkőzésen, akik végig fantasztikus hangulatot teremtettek, ez viszont nem adott elég erőt és bátorságot a zöld-fehér mezes lányoknak. A mérkőzés elején még kiegyenlített volt az összecsapás. A hazai csapat Ioana Ghizilă révén szerezte meg az összecsapás első kosarát, amire az orosz csapat hamar hasonlóval válaszolt, majd még néhány percig egyformán alakultak az erőviszonyok, de az első negyed végére az oroszok már kisebb előnyre tettek szert.

A második negyedben már látható volt, hogy a Sepsi-SIC nem talál fogást a WBC Jeniszej játékán, a házigazdák védelmi hibái miatt az oroszok egyre több kosarat dobtak, miközben a sepsiszentgyörgyiek sorozatban hagyták ki lehetőségeiket, a kosárra dobott labdáik nem találtak be, így 19 pontos hátránnyal vonultak szünetre.

A félidő után Zoran Mikes edzőnek sikerült valamennyire felráznia lányait, kiegyenlítettebb lett a játék, de a WBC Jeniszej továbbra is eredményesebben értékesített. A Sepsi-SIC kosarasai próbáltak távoli dobásokkal lefaragni hátrányukból, de összesen 20 kísérletből csupán kétszer találtak be a gyűrűbe a hárompontos vonal mögül, és ellentámadásból sem szereztek pontot.

A Sepsi-SIC vasárnap 17 órától a Kolozsvári U vendégeként lépnek pályára a Horia Demian Sportcsarnokban a női kosárlabda Nemzeti Liga A-csoportjának 4. fordulójában.

Kapcsolódók

Kimaradt?