BL: Ronaldo és a Juventus győzelmet ünnepelhetett az Old Traffordon

Továbbra is százszázalékos a Juventus a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, miután a harmadik forduló keddi játéknapján 1-0-ra győzött a Manchester United otthonában.

A legutóbbi, Valencia elleni csoportmeccshez hasonlóan a Manchester United autóbusza torlódás miatt ezúttal is késve érkezett a stadionhoz. A fél mérföldes utat 70 perc alatt tették meg - José Mourinho vezetőedző kivételével, mert ő inkább átsétált a szállodából az Old Traffordra -, ezért mindössze 14 percet tudtak a bemelegítésre fordítani.

Valószínűleg ennek is volt köszönhető, hogy a Juventus kezdett jobban, és Paulo Dybala góljával a vezetést is megszerezte. Csapata mindkét félidőben többet birtokolta a labdát, de a hazaiak a második felvonásban már többet és bátrabban támadtak, Paul Pogba a kapufát találta el, de egyenlíteniük nem sikerült (0-1).

"Kapucniban sétáltam a szurkolók között, a tömeg kellős közepén, de senki nem ismert fel" - mesélte a meccs előtti esetről a portugál edző, akit egy biztonsági ember is kísért. Mourinhónak ezen az estén nem ez volt az egyetlen szokatlan cselekedete, ugyanis a találkozó során egyszer sem cserélt.

Cristiano Ronaldo az április 11-én rendezett Real Madrid-Juventus (1-3) negyeddöntő visszavágó óta nem szerzett gólt a BL-ben - akkor még a spanyol csapat színeiben -, és ezt a sorozatát most sem szakította meg.

 a Hoffenheim meccsén volt a legtöbb gól kedden: a német együttes házigazdaként 3-3-as döntetlent játszott a francia Olympique Lyonnal. A magyar válogatott csapatkapitánya kezdő volt, majd a 61. percben lecserélték. A helyére beállt brazil Joelinton 92. percben szerzett góljával egyenlítettek a hazaiak.

A Real Madrid öt nyeretlen tétmérkőzés után tudott újra győzni a cseh Plzen felett aratott hazai sikerrel. A királyi gárda első találatát szerző Karim Benzema a harmadik játékos a Bajnokok Ligájában, aki 14 egymást követő idényben gólt szerzett a főtáblán.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

F csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)-Manchester City (angol) 0-3 (0-2)
Gólszerzők: D. Silva (30.), Laporte (34.), B. Silva (71.)

TSG Hoffenheim 1899 (német)-Olympique Lyon (francia) 3-3 (1-1)
G.: Kramaric (32., 47.), Joelinton (92.), illetve Traoré (27.), Ndombele (59.), Depay (67.)

G csoport:
Real Madrid (spanyol)-Viktoria Plzen (cseh) 2-1 (1-0)
G.: Benzema (11.), Marcelo (56.), illetve Hrosovsky (79.)

AS Roma (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 3-0 (2-0)
G.: Dzeko (30., 43.), Ünder (50.)

E csoport:
Ajax Amsterdam (holland)-Benfica (portugál) 1-0 (0-0)
G.: Mazraoui (93.)

AEK Athén (görög)-Bayern München (német) 0-2 (0-0)
G.: Martínez (61.), Lewandowski (63.)

H csoport:
Manchester United (angol)-Juventus (olasz) 0-1 (0-1)
G.: Dybala (17.)

Young Boys (svájci)-FC Valencia (spanyol) 1-1 (0-1)
G.: Hoarau (55. - tizenegyesből), illetve Batshuayi (26.)

Kapcsolódók

Kimaradt?