Liga 1: óriási skalpot gyűjtött a Sepsi OSK az erdélyi derbi előtt

A tavalyi bajnok idegenbeli legyőzésével hangolt a címvédő és listavezető Kolozsvári CFR elleni erdélyi rangadóra a Sepsi OSK, amely szombaton este gólokban és fordulatokban gazdag összecsapáson gyűrte le a FC Viitorul csapatát.

Eugen Neagoe alakulata már az elején magához ragadta a kezdeményezést, Jovanovics a 7. percben megszerezte a háromszékieknek a vezetést. A kezdeti öröm nem volt hosszú életű, ugyanis Luchin hat perccel később lemásolta teljesítményét, ugyancsak egy beadást követően ugyancsak egy fejesgóllal egyenlített.

A labdát sokkal többet birtokolták a hazaiak, Sepsi OSK megelégedett pontos védekezéssel és viharos kontrák indításával.

A második félidő elején, a 66. percben ismét a vendégeknél volt az előny, ekkor Mensah volt eredményes. A körvonalazódó székelyföldi győzelmet majdnem elrontotta Niczuly Roland rossz helyezkezése, ugyanis ezt kihasználva Tudor Băluță ismét egalizált a 81. percben. Az utolsó szó azért a Sepsi OSK-é volt, amely Tandia révén a 86. percben megszerezte a 3 pontot érő győztes találatot.

A Sepsi OSK ezzel a győzelmével beérte 19 pontos vendéglátóját és a tabella 5. helyén áll. Legalábbis vasárnap estig, amikor a labdarúgó Liga 1 tizenkettedik fordulójának rangadóján az U Craiova a FCSB-t fogadja. Egy hazai győzelem esetén a Sepsi, egy vendéggyőzelem esetén a listavezető Kolozsvári CFR esne vissza egy-egy pozíciót. Döntetlennél mindkét erdélyi csapat megtarthatná jelenlegi (CFR első, Sepsi ötödik - szerk. megj) helyét a tabellán.

Labdarúgó Liga 1, a 12. forduló eredményei
FC Voluntari-Concordia Chiajna 4-0
Kolozsvári CFR-Poli Iasi 1-0
Nagyszebeni FC Hermannstadt-Astra 0-2
Viitorul-Sepsi OSK 2-3
Medgyesi Gaz Metan-FC Botoşani (vasárnap, 18:00)
U Craiova-FCSB (vasárnap, 21:00)
Dinamo-Dunărea Călăraşi (hétfő, 21:00)  - a Maszol.ro portálról

Kapcsolódók

Kimaradt?