Megdöntötte saját rekordját az angol sznúkerzseni

Kirobbanó formában játszik a sznúker őszi versenynaptárának első jelentősebb tornáján Ronnie O'Sullivan. A Rakétának is nevezett angol pályafutása tizenötödik 147-es brékjét lökte szerdán az English Openen. Teljesítményével abszolút csúcstartó.

A sznúkerzseni a Home Nation Series sorozat első tornájának második fordulójában a szintén angol Allan Taylorral játszott. 3-0-ás vezetésnél, a negyedik frame-ben lökte a maximum breaket. Ahogy ilyenkor lenni szokott, miután átlépte a 100 pontot, az összes asztalnál megállt a játék, mindenki őt figyelte. A nézők hangos ovációval, állva tapsolták, amikor utolsóként a fekete golyó is begurult az egyik zsebbe.

A break egy olyan lökéssorozatot jelent a sznúkerben, ami alatt egy játékos folyamatosan, hiba nélkül szerzi a pontokat. Az maximális pontszám 147 lehet, de már minden 100 feletti eredmény nagy eredménynek számít. A legtöbb 147-es breaket a sportág történetében O'Sullivan lökte, eddig 15-öt, a legendás Stephen Hendry a második 11-gyel. A Rakéta vezeti a százas breakek listáját is, 956-tal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?