Liga 1: a FCSB örül a legjobban a CFR és a Craiova döntetlenjének

Szép taktikai csatát, egy jogosan megítélt, majd csúnyán fölé lőtt büntetőt láthatott az a mintegy 2 ezer néző, aki hétfőn este kilátogatott a fellegvári Constantin Rădulescu stadionba, ahol a labdarúgó Liga 1 tizedik fordulójának zárómérkőzésén a címvédő Kolozsvári CFR a tavalyi bronzérmes CSU Craiovával játszott gólnélküli döntetlent.

Mindkét csapat nagyon hajtott a győzelemért a labdarógó Liga 1 tizendik fordulóját lezáró Kolozsvári CFR 1907–CSU Craiova összecsapáson, hiszen a felsőházi rájátszásba jutásért talán még a tavalyinál is nagyobb a tülekedés. A 21 pontos, és ezzel egy kicsit ellépő fővárosi FCSB mögötti nyolc csapatot csupán 4 pont választ el egymástól. Itt van a sűrűjében a bajnok CFR és a Sepsi OSK is, és a szoros tabella azt jelenti, hogy egy győzelemmel vagy egy vereséggel nagyot lehet előre, illetve hátra lépni.

A hétfő esti CFR-U mérkőzésnek már az első perceiben kiderült, hogy pontéhes csapatok futottak ki a gyepre, a kezdő sípszó után a vasutasok „odaszegezték” ellenfelüket a saját kapujukhoz, ám a helyzetbe került házi gólkirálly George Țucudean nem tudta a rohamokat gólra váltani. 

Az oltyánok negyedóra elteltével alakították az első veszélyesebb helyzeteket, előbb Bancu, majd Mirtiță próbálta egy-egy távoli lövéssel meglepni Arlauskist. A craiovai zsebcsatár pár perccel később bemutatta azt is, hogy miért tartja a szaksajtó a Liga 1 legjobb játékosának, amikor hárokm ellenfelén átfűzte magát, majd egy erős lövéssel tesztelte a litván kapust. Arlauskis pedig egy csodareflexszel szögletre mentett.

A 25. perc környékén egy kicsit lenyugodott a játék, a nagy helyzetek is elmaradoztak, és a félidő végéig a két nagy taktikai csatáját láthattuk középpályán. Előbb Devis Mangia akarata érvényesült, a craiovai csapat birtokolta többet a labdát, a szünet előtt viszont Toni Conceicao csapatának percei következtek.

A szünet után ismét a CFR volt veszélyesebb, az 51. percben Pigliacellinek szerencséje volt azzal, hogy Țucudean torpillája középre ment.

A taktikai csata mellett kemény fizikai párbajokat is láthatott a közönség, ezek közül is érdemes kiemelni Țucudean és Isaac Donkor állandó búnyóját, a két játékos folyamatosan gyötörte egymást: egyszer egyik, máskor másik engedett meg magának többet a megengedettnél. 

A döntetlen felé tartó mérkőzésnek a 83. percben volt egy elbizonytalanodása, amikor Kovács István büntetőt ítélt a CFR ellen a csapatkapitány Mario Camora kezezéséért. A tizenegyest a craiovaiak megjobb rúgótechnikával rendelkező játékosa, a gólvágó Mitriță kilométerekkel a felső léc fölé lőtte, így maradt az igazságos döntetlen, ami a leginkább a FCSB-nek kedvez. 

Labdarúgó Liga 1, a 10. forduló eredményei
Dinamo-Sepsi OSK 0-0
FC Voluntari-FC Botoşani 1-1
Medgyesi Gaz Metan-Poli Iaşi 1-0
Viitorul-Astra 1-0
Nagyszebeni FC Hermannstadt-FCSB 1-3
Concordia-Dunărea Călăraşi 1-1
Kolozsvári CFR-CSU Craiova 0-0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?