Negyedik alkalommal szervezik meg a középiskolásoknak szóló Erdélyi Sportolimpiát

Szeptember 18–22. között negyedik alkalommal szervezi meg középiskolásoknak szóló Sportolimpiáját az RMDSZ, közreműködik a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ), a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása (TTOT), az oktatási minisztérium és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem. 

Az idei kiadásnak két olimpikon lesz a fővédnöke: az atléta, gerelyhajító Ráduly-Zörgő Éva és a sílövő Tófalvi Éva. Az ötnapos rendezvény alkalmából közel 600 középoskolás diákot várnak Kolozsvárra a szervezők, ahol nyolc versenyszámban – futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda, úszás, atlétikai, asztalitenisz és a strandröplabda – mérkőznek meg az idelátogató csapatok. 

„Büszkén kijelenthetjük, a Sportolimpia a legnagyobb magyar középiskolásokat összegyűjtő rendezvénnyé vált 2018-ra. Idén is olyan fővédnökei lesznek a rendezvénynek, akik a sportban komoly eredményeket tudnak felmutatni, a civil életben pedig példamutató egyéniségek. Feltett célunk népszerűsíteni a mozgáskultúrát és felhívni a figyelmet a rendszeres sportolás fontosságára. Ezért is törekszünk arra, hogy folyamatosan bővítsük a kínálatot a sportágak számában és minél több fiatalt vonzzunk Kolozsvárra" – jelentette ki Bodor László, az RMDSZ programokért felelős ügyvezető alelnöke.

Grabán Zsolt főszervező elmondta: idén közel 100 diákkal és 15 testnevelő tanárral gyarapodik a sportesemény. Így az előző évekhez képest kimagasló népszerűségnek örvend a rendezvény.

A Sportolimpia megnyitó ünnepségére kedden, szeptember 18-án 19 órától a kolozsvári Aréna konferenciatermében kerül sor. A két fővédnök mellett Csinta Samu, a Sepsi OSK elnöke illetve Csillag Péter, a Nemzeti Sport újságírója is jelen lesz.

Az idei Sportolimpia létrejöttét az RMDSZ, a Communitas Alapítvány, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ), a Testnevelő Tanárok Országos Tanácskozása (TTOT), az Erdély Ifjúsági és Sport Egyesület, az oktatási minisztérium és a Babeș–Bolyai Tudományegyetem támogatja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?