Európa-liga: nézők nélkül kezdi a sorozatot az Olympique Marseille

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága helyben hagyta a francia Olympique Marseille együttesének stadionbezárásos büntetését.

A szervezet honlapjának hétfői beszámolója szerint a testület helyben hagyta a klub szurkolóinak rendbontásáért korábban kiszabott, zárt kapus mérkőzésrendezést előíró ítéletét. Ez azt jelenti, hogy az előző idényben Európa-liga-döntős marseille-iek szezonbeli első hazai El-mérkőzésén, szeptember 20-án az Eintracht Frankfurt ellen nem lehetnek jelen nézők. A klub további egy zárt kapus mérkőzést kapott, de ezt két évre felfüggesztette az UEFA.

A bizottság a fentieken kívül szektorbezárásra is kötelezte a franciákat: a nézők nélküli összecsapást követő két európai kupamérkőzésen a stadion északi és déli lelátójára nem mehetnek be a drukkerek. Emellett az együttesnek 100 ezer eurót kell befizetnie az UEFA kasszájába.

Korábban a klubra egyéves eltiltást szabott ki a szövetség, ám két évre felfüggesztette azt.

A francia csapatot szurkolóinak viselkedése miatt büntették meg: a lyoni El-finálén, amikor az Olympique 3-0-s vereséget szenvedett az Atlético Madridtól, a klub huligánjai komoly károkat okoztak riválisuk stadionjában.

Kimaradt?