Te kinek szurkoltál az FK Csíkszereda-Székelyudvarhelyi FC székely rangadón?

Székely rangadóra került sor a harmadosztályú bajnokság ötödik csoportjának második fordulójában.

Az FK Csíkszereda első hazai mérkőzésén majdnem teltház előtt fogadta az FK Székelyudvarhelyt. Az összecsapást az FK kezdte jobban és a 4. percben Soufiane Jebari baloldali szabadrúgását Berde István fejelte rá, de a labda fölé ment. Nyolc perccel később Eder villámgyors kapuratörése jelentett veszélyt az udvarhelyi védelemre, de a spanyol lövése kevéssel ugyan, de mellé ment. A 14. percben Bajkó Barna a tizenhatoson belül visszapasszol Bara Leventének, de a fiatal játékos lövése megpattan egy védőn. Félóra után Soufiane a középpályáról remekül indítja a jobboldalon Bara Leventét, aki becsúszva ugyan, de eléri a labdát és megszerzi a vezetést.

A 37. percben Antal robog el balszélen egészen az alapvonalig, lapos beadását Bajkó rúgja be közelről. A folytatásban is többet támad az FK, a vendégek nem veszélyeztetik Somogyi kapuját. A hosszabbítás első percében kezezés miatt büntetőhöz jut a piros-fekete alakulat, de Bajkó a felső kapufát találja el.

A mérkőzés szünetében az FK Csíkszereda egy kis meglepetéssel készült a szurkolóknak, mely során egy élőkép segítségével bemutatták a korosztályos csapatokat, valamint a frissen megalakult női csapatot.

Szünet után az 51. percben szabadrúgáshoz jut az FK, melyet Soufiane végez el és jobboldali beadását Veres fejeli be. Nem sokkal később kettős cserét hajt végre a csíkiak mestere, aki többek között pályára küldi a mindössze 16 éves Corbu Mariust. A harmadik gól után kicsit lapossá válik a játék és a 75. percben kihasználja az FK figyelmetlenségét az SZFC, amely a frissen becserélt Vékás révén szépít: 3-1.

A 79. percben Bajkó ismét növelhetné az előnyt, de ezúttal mellé rúgja, majd nem sokkal később Magyari az oldalhálót találja el és az eredmény nem változik.

FK Csíkszereda - FC Székelyudvarhely 3:1 (2:0)
Gólszerzők: Bara (30'), Bajkó (37'), Veres (51'), illetve Vékás (75').
FK Csíkszereda: Somogyi - Majzik, Berde, Csürös, Fabio (60. Vizi), Veres (Kovács 70.), Jebari (60. Corbu), Eder, Antal (Magyari 70.), Bajkó, Bara. Vezetőedző: Valentin Suciu
Székelyudvarhelyi FC: Nagy  – Musea, Mintaș, Bolozan, Lakatos, Stăncuț, Péter, Acatrinei (Tankó 45. p), Györgydeák, (Cucuruzan, 84.), Csifó (Chifu, 63.), Bálint (Vékás, 75.). Vezetőedző: Mészáros Alpár.

Valentin Suciu vezetőedző nyilatkozata: „Nagyon lágyan kezdtünk, amit megbeszéltünk a mérkőzés előtt, sajnos abból nem sikerült mindent megvalósítani, de dolgozunk tovább. Sajnos egy figyelmetlenséget követően gólt is kaptunk, ennek nem örvendek. Ugyanakkor tudom, hogy megtörténik világbajnokságon is, hogy kimarad egy tizenegyes, de én jobban szeretném, ha nem hagynánk ki. Azt éreztem a fiúkon, hogy nem voltak eléggé koncentráltak és emiatt nem sikerült az, amit mi szerettünk volna. Az ellenfél nem tudott minket nyomás alá helyezni és összességében nem éreztem veszélyben egy pillanatig sem a három pontot."

Kimaradt?