Liga 1: a Dinamón „állt bosszút” a CFR a Sepsi OSK bukaresti vereségéért

Tizenkét perc alatt három góllal válaszolt a Kolozsvári CFR arra a találatra, amellyel a Bukaresti Dinamo megszerezte a vezetést a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban vasárnap este megrendezett labdarúgó Liga 1-es mérkőzésen. 3-1-es győzelmükkel a vasutasok megőrizték listavezető helyüket és önbizalomtól duzzadóan várják a luxemburgi Dudelange elleni párharcot az Európa-liga play-off körében.

Mintegy 8 ezer néző előtt rendezték meg vasárnap este a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban a Kolozsvári CFR–Bukaresti Dinamo összecsapást, amelynek tétje a nyilvánvaló presztízscsatán kívül az „is” volt, hogy sikerül-e a vasutasoknak visszavenniük listavezetői helyüket, amit aligt egy órával a mérkőzés előtt vesztettek el. Ekkor ért ugyanis véget az Erdély-Bukarest párharc „első felvonása” a fővárosi Nemzeti Arénában, amelyet - ha nehezen is, de - megnyert 2-0-ra a FCSB a Sepsi OSK ellen. 

A mérkőzés elős félideje kiegyensúlyozott játékot hozott, a csapatok olyannyira eredeményesen semlegesítették egymást, hogy valódi gólhelyzetet csak pontrúgásokból tudtak kialakítani. Legközelebb a gólszerzéshez a CFR két belső védője, Lang Ádám és Paolo Vinicius állt, mindketten fejjel próbálköztak, ám az előbbinél Penedo, az utóbbinál pedig egy bevetődő dinamós játékos akadályozta meg a gólt.

A második félidőben aztán kiszakadt a gólzsák. A CFR két gólhelyzetére a fővárosiak egy góllal válaszoltak a 61. percben, amikor egy gyors ellentámadás végén Salomao beadását Mihai Popescu fejelte Vâtcă kapujába.

A vendégtábor öröme nem volt hosszú életű, ugyanis alig 5 perccel később, a 66. percben a bombaformában játszó Ţucudean fordulásból kilőtte Penedo  kapuját, majd 7 perccel később a CFR a vezetést is megszerezte Omrani révén. Újabb 5 percet kellett csak várni Ţucudean második góljára, aki a 78. percben beállította a 3-1-et végeredményt. 

Liga 1, az 5. forduló eredményei
Poli Iaşi–FC Botoşani 2-1
Astra–Dunărea Călăraşi  1-1
Viitorul–Gaz Metan 2-0
FCSB–Sepsi OSK 2-0
Kolozsvári CFR–Dinamo 3-1
FC Hermannstadt–FC Voluntari (hétfő, 18:00)
U Craiova–Concordia (hétfő, 21:00)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?