Cincinnati tenisztorna: Simona Halep ismét döntőt játszhat

Döntőbe jutott Simona Halep a 2.874.299 dollár összdíjazású cincinnati (Ohio) tornán, miután szombaton 6:3, 6:4-re legyőzte a fehérorosz Arina Sabalenkát.

A világelső román lánynak egy óra és 16 perc játék után sikerült nyernie a világranglista 34. helyét elfoglaló, 20 éves Sabalenka ellen.A találkozó kiegyensúlyozottan kezdődött, aztán a harmadik játékban Halep elvette ellenfele adogatását, ám utána nem tudta megerősíteni brékelőnyét. 2:2-nél ismét összejött a brék Halepnek, és ezúttal saját szerváját is sikerült hoznia. Ezt követően Sabalenka megnyerte ugyan adogatójátékát, de Halep sem hibázott, megnyert zsinórban két game-et, és behúzta az első szettet (6-3).

A második játszmában, 2:1-nél Simona elvette ellenfele adogatójátékát, Sabalenkának azonban sikerült kiegyenlítenie 3:3-ra. Ezt követően mindkét játékos hozta a saját szerváját, Halep három bréklabdát hárított, majd fogadóként 6:4-re lezárta a szettet és ezzel a mérkőzést is.

Halep idén egyszer már legyőzte Sabalenkát: a sencseni torna negyeddöntőjében 6:2, 6:2-re nyert ellene, és végül a döntőben is győzött.

Simona - aki 2015-ben és 2017-ben is döntős volt Cincinnatiben - idén Kiki Bertensszel (WTA-17.) játszik a fináléban. A holland lány az elődöntőben 3:6, 6:4, 6:2-es győzelemmel búcsúztatta a cseh Petra Kvitovát.

Halep és Bertens egymás elleni mérlegét előbbi vezeti 3:1-re. Legutóbb 2017-ben találkoztak a római torna elődöntőjében, amelyet 7:5, 6:1-re nyert meg a román. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?