EL: Gólzáporos győzelemmel jutott tovább a CFR, kiesett a Craiova

A múltheti idegenbeli győzelemnek köszönhetően megnyugtató előnnyel várta a Kolozsvári CFR a labdarúgó Európa Liga 3. selejtezőfordulójának csütörtök esti visszavágóját. Az Alashkert játékosai is mintha belenyugottak volna a nemzetközi kupaporondtól való búcsúba, mert alig tanúsítottak ellenállást.

Culio tizenegyesből nyitotta meg a gólok sorát, és a szünetben már annyit mutatott az eredményjelző, mint a múlt héten Örményországban a meccs végén (2–0 „ide”).

A második félidőben „gyorsvonatként” játszott a Bajnokok Ligája-kiesés után a második számú klubtornán „vígasztalódó” CFR, amely még három gólt berámolt, így kettős győzelemmel jutott a rájátszásba, ahol már a csoportkörbe jutás lesz a tét – az ellenfele több mint valószínű, hogy a luxemburgi Dudelange lesz, amely meglepetésre az első meccsen Varsóban 2–1-re legyőzte a Legiát, és a csütörtök esti visszavágó 60. percében is 2–1-re vezetett a lengyelek ellen.

A Román Kupa-győztes Univaristatea Craiova számára véget ért a nemzetközi szereplés: egy hete Lipcsében 3–1-es vereséget szenvedett, és a csütörtöki olténiai visszavágó első félidejében is a németek szerezték meg az első gólt. Csoda kellett volna, hogy a hazaiak innen továbbjussanak, és a meglepetés nem is jött össze, csak az egyenlítés (szépségdíjas góllal!): Baicu a hajrában bal oldalról, az alapvonalról próbált beadni, de a labda a túlsó oldalon a kapus felett a hálóba hullt. A craiovaiak legalább emelt fővel búcsúztak.

FRISSÍTÉS: Küzdelmes párharcot vívott a bajnoki ezüstérmes FCSB (volt Steaua) a Hajduk Splittel, amelyet a múlt heti gól nélküli döntetlent követően fogadott Bukarestben. Az 55. percben Gnohere tizenegyesből szerzett vezetést a hazaiaknak, ám a hajrában Jairo hajszálpontos beadását Ahmed Said öt méterről a védők szorításában fejelte a románok kapujába. A fővárosiak mindent egy lapra téve rohamoztak, és a ráadás perceiben Benzar remek jobb oldali beadásánál a horvát hálóőr, Posavec alászaladt a labdának, és a jókor érkező Gnohere fejjel megszerezte saját maga és csapata második gólját. Ezzel a FCSB az első román csapat, amelyiknek sikerült kiütnie valamelyik nemzetközi kupából a Hajdukot. Nicolae Dică vezetőedző legénysége a következő fordulóban a bécsi Rapiddal játszik a csoportkörbe jutásért. A splitieknél a magyar válogatott Gyurcsó Ádám a 65. percben lépett pályára.

FCSB–Hajduk Split 2–1, gólszerzők: Gnoheré (55. p., 11-esből és 90+3. p.), illetve Said (82. p.), továbbjutott a FCSB 2–1-es összesítéssel.

Újabb végeredmények:

Kukësi (albán)–Torpedo Kutaiszi (grúz) 2–0, tj. a Torpedo 5–4-es összesítéssel.
Zalgiris Vilnius (litván)–Sevilla (spanyol) 0–5, tj. a Sevilla 6–0-s összesítéssel.
Midtjylland (dán)–The New Saints (walesi) 3–1, tj. a Midtjylland 5–1-es összesítéssel.
Suduva (litván)–Spartaks Jurmala (lett) 0–0, tj. a Suduva 1–0-s összesítéssel.
APOEL (ciprusi)–Hapoel Beer-Seva (izraeli) 3–1, tj. az APOEL 5–3-as összesítéssel.
Zenit Szentpétervár (orosz)–Dinamo Minszk (fehérorosz) 8–1, tj.: a Zenit 8–5-ös összesítéssel.
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Pjunyik Jereván (örmény) 2–1, tj. a Maccabi 2–1-es összesítéssel.
Dinamo Breszt (fehérorosz)–Apoel Limasszol 1–1, tj.: az Apoel 4–1-es összesítéssel.
Linzer ASK (osztrák)–Besiktas (török) 2–1, tj. a Besiktas 2–2-vel, idegenben lőtt góllal.
Dudelange (luxemburgi)–Lagia Varsó 2–2, tj. a Dudelange 4–3-as összesítéssel.
Zrinjski (bosnyák)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 1–1, tj. a Ludogorec 2–1-es összesítéssel.
Bröndby (dán)–Szpartak Szabadka (szerbiai) 2–1, tj. a Bröndby 4–1-es összesítéssel.
Atalanta (olasz)–Hapoel Haifa (izraeli) 2–0, tj. az Atalanta 6–1-es összesítéssel.
Basel (svájci)–Vitess Arnhem (holland) 1–1, tj. a Basel 2–0-s összesítéssel.
Maribor (szlovén)–Glasgow Rangers (skót) 0–0, tj. a Rangers 3–1-es összesítéssel.
Bécsi Rapid (osztrák)–Pozsonyi Slovan (szlovák) 4–0, tj. a Rapid 5–2-es összesítéssel.
Partizan Belgrád (szerb)–Nordsjaelland (dán) 3–2, tj. a Partizan 5–3-as összesítéssel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?