Simona Halep lett Montreal bajnoka

A román teniszezőnek nem volt könnyű dolga a Rogers Cup-on, mert egyrészt a sorsolás, másrészt a programot felborító eső miatt a finálét megelőző 48 órában négy meccset kellett vívnia, és nem is akármilyen ellenfelekkel – többek között Anasztaszja Pavljucsenkovát és Venus Williamst is búcsúztatta.

Az első játszmában mintha meg is látszott volna a fáradtság a konstancai sportoló formáján, 4:1-ről engedte ki a vezetést a kezéből, úgyhogy 6:5-ös Stephens-vezetésnél már neki kellett „kapaszkodnia”. Két játszmalabdát hárítva ez sikerült is, a rövidítésben pedig a „padlóról is felállt” Halep: az amerikai 5:1-es előnyét ledolgozva 8:6-ra hozta a ráadást, így megnyerte az első menetet.

A folytatásban nem talált ellenszert a 3. helyen kiemelt Stephens játékára a világelső, a döntő szettben azonban már Halep irányított: 5:2 után három meccslabdát is eltékozolt ugyan, de 5:4-nél a negyediket már megnyerte, ezzel 2016 után ismét ő lett a kanadai nyílt női teniszbajnokság győztese.

Simona Halepnek ez volt az idei harmadik tornagyőzelme, s ezzel nemcsak a világranglistán elfoglalt első helyét erősítette meg, hanem kiválóan hangolt az amerikai bajnokságra, a US Openen ugyanis nem lesz veszítendő pontja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?