Bejutott Simona Halep a montreali torna elődöntőjébe

A világelső Simona Halep bejutott a Montrealban zajló, 2,82 millió dollár összdíjazású WTA-torna elődöntőjébe, miután pénteken 7:5, 6:1 arányban legyőzte a francia Caroline Garciát.

A világelső Halepnek – aki 2016-ban megnyerte a montreali tornát – 1 óra 29 percre volt szüksége ahhoz, hogy felülmúlja a világranglista 6. helyén álló ellenfelét, és zsinórban negyedszer játszik elődöntőt a Rogers Cup-on.

Halep egy breakkel kezdett, majd elveszítette adogatását. Ezt követően a játékosok fej-fej mellett haladtak 5-5-ig, amikor Simona breakelt, majd egy love game-mel lezárta az első játszmát.

A második szett elején Garcia megnyerte adogatását, de a folytatásban Halep remek játékot produkált, esélyt sem adott ellenfelének, hat játékot nyert zsinórban, és 6-1-re behúzta a játszmát.

Ász nem volt, mindkét játékos négy kettőshibát vétett, Halep 19, Garcia 16 nyerőt ütött, a román játékos 12 ki nem kényszerített hibájával szemben a francia 31-et produkált.

Halep ezzel bebiztosított magának egy 126 450 dolláros csekket és 350 WTA pontot. A román lány a 22 éves ausztrál Ashleigh Barty (WTA - 16.) ellen játszik a döntőbe jutásért, aki sima 6-3, 6-1-re verte a holland Kiki Bertenst

Kapcsolódók

Kimaradt?