Bejutott Simona Halep a montreáli torna harmadik fordulójába

Bejutott Simona Halep a Montreálban zajló, 2,82 millió dollár összdíjazású WTA-torna harmadik fordulójába, miután küzdelmes mérkőzésen 7:6 (9), 4:6, 7:5-re legyőzte az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát. Sorana Cîrstea viszont búcsúzott a küzdelmektől a második fordulóban, 7:6 (4), 6:4-es vereséget szenvedett az amerikai Venus Williamstől.

A világelső Halepnek - aki 2016-ban megnyerte a montreáli tornát - több mint három órára volt szüksége ahhoz, hogy felülmúlja a világranglista 28. helyén álló ellenfelét. A második fordulóbeli találkozót szerdán kezdték el játszani, az eső miatt azonban 4:3-as Pavljucsenkova-vezetésnél félbeszakították.

A csütörtöki folytatásban 5:5-nél Halepnek sikerült elvennie az orosz adogatását, de nem tudta lezárni a játszmát, mert ellenfele visszavette a bréket. A rövidítésben 5:3-ra is vezetett Pavljucsenkova, Simona azonban nem adta fel, egyenlített, aztán rontott három szettlabdát, de hárított is egyet, majd végül 11-9-re nyerte a tie-breaket. 



A második szett végig kiegyensúlyozott volt, 4:4-nél az orosznak összejött a brék, és sikerült megőriznie előnyét, 6:4-re nyerve a játszmát.

A harmadik szettet Pavljucsenkova kezdte jobban, 2:0-ra, 3:1-re és 4:2-re is vezetett, Halepnek azonban sikerült megfordítania az állást, majd végül 7:5-re nyerte a döntő játszmát. 

Simona Halep következő ellenfele a 13. helyen kiemelt Venus Williams lesz, aki szintén csütörtökön 7:6 (4), 6:4-re győzte le Sorana Cîrsteát (WTA-54.). A Halep és Williams közötti mérkőzést ugyancsak csütörtökön (román idő szerint pénteken hajnalban) rendezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?