BL: jó helyzetből várhatja a Videoton a visszavágót a svéd bajnok ellen

A MOL Vidi FC a luxemburgi Dudelange és a bolgár Ludogorec kiejtése után határozott védekezéssel és okos játékkal 1-1-s döntetlent ért el a svéd bajnok Malmö FF otthonában a Bajnokok Ligája-selejtezők 3. körében, ami jó eredmény lehet a visszavágóra.

A kolozsvári CFR-t az Európa LIgába küldő Malmö kezdte nagyjából 17 ezer néző előtt a mérkőzést, a 7. percben már veszélyes támadást vezetett a Vidi, de komoly gólhelyzet nem alakult ki belőle. A 11. percben viszont ziccer volt a magyar kapu előtt: Kovácsik védte Marcus Antonsson lövését, a Vidi kapusa remekül zárta a szöget, nem lehetett eltenni mellette a labdát.

A 26. percben újra svéd helyzet következett, Safari beadását tisztán fejelhette kapura Antonsson, szerencsére fölé ment. A 43. minutumban ismét Kovácsik hárított, ezúttal Larsson pattogós lövését, a 44. percben már a hazaiak kapuja előtt volt a fehérvári csapat: Nikolov próbálkozásába két svéd védő is belerepült, nehogy kaput találjon.

Az 51. percben Vidi-helyzettel folytatódott az odavágó, Lazovics ugratta ki Nikolovot, Dahlin kitolta a lövést. A 62. percben az egyre élesebb Malmö feltörte a Vidi szilárd védekezését, Bachirou mélységből érkező ütempassza tökéletes volt a lendületes Christiansennek, aki egy jó csel után laposan gurított a hálóba.

Három perccel később már jöhetett volna az egyenlítés, de Lazovics szabadrúgásánál még megóvta Dahlint a svéd felsőléc. A 71. percben viszont nem volt pardon. A két svéd védő, Safari és Nielsen szerencsétlenkedett a tizenhatoson belül, amit Nego kegyetlenül kihasznált, majd a hosszú felsőbe bombázott, 1-1.

Az állás már nem változott a hátralévő időben, folytatás jövő kedden, magyar idő szerint 20 órától.

Kapcsolódók

Kimaradt?