Romániai premierrel szolgál a Harmonia Cordis gitárfesztivál Marosvásárhelyen

Először lép fel Romániában a Django Reinhardt szellemi nyomdokán haladó holland gipsy jazz banda, a The Rosenberg Trio. Az együttes a 13. Harmonia Cordis Nemzetközi Klasszikus Gitárfesztivál fő meghívottja.

Augusztus 7. és 12. között szervezik meg Marosvásárhelyen a gitárfesztivált. A zenei rendezvény főbb koncertjei a Kultúrpalotában és a várban zajlanak, ahol Olaszország, Venezuela, Hollandia, Görögország, Ausztria, Franciaország, Németország, Oroszország, Magyarország, Argentína és Románia elismert művészeit hallgathatja ingyenesen a közönség.A hatnapos fesztivál minden napjára jut hazai és külföldi előadó. A koncertsorozatot Tudor Gliga és Orosz Dávid duója nyitja, őket az említett The Rosenberg Trió követi a marosvásárhelyi várban. A 26 albumot számláló holland zenekart egy testvérpár, illetve unokatestvérük alkotja, ketten is Selmer-gitáron játszanak, ami Django Reinhardt kedvenc hangszertípusa volt. Klasszikus, pop, bossa nova és gypsy swing stílusban is megszólaltatják hangszereiket.

A marosvásárhelyi fesztivál 2018 novemberétől egy belgiumi és egy svédországi rendezvénnyel együtt csatlakozik az EuroStrings nevű gitárfesztivál-közösséghez, így résztvevői könnyebben bekerülhetnek a klasszikus gitárművészek európai körforgásába.

A 13. kiadás részletes programja itt olvasható.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?